Frissen Vasból

2021.11.09. 17:00

Nem engedhet ki a Haladás – A szombathelyi csapat edzőjével és két játékosával beszélgettünk

Pazar első félidőt produkált a Haladás a Csákvár elleni NB II-es mérkőzésen. A 4-1-es sikerben ezúttal a támadók vastagon benne voltak.

Pum András

A remekül játszó Horváth Rajmund (balról) és Tóth Milán öröme érthető

Fotó: Unger Tamás

A Haladás ­csapatvédekezése elsőrangú, ezért nem véletlen, hogy a vasi együttes kapta a legkevesebb gólt a bajnokságban. Viszont a helyzetek kihasználása akadozott, ám a múlt vasárnapi, Csákvár elleni mérkőzésen erre sem lehetett panasza Németh Szabolcs vezetőedzőnek.

A meccset végig kézben tartó zöld-fehérek remekül sáfárkodtak helyzeteikkel, már az első félidőben 3-0-ra vezettek. A támadók közül Tóth Milán gólt lőtt és gól­passzt adott, Horváth Rajmund gólt szerzett és két gólpasszt jegyzett, a csereként első NB II.-es mérkőzésén beszálló ­Szijjártó Ármin szintén gólpasszal tette le névjegyét. A közép­pályás Csilus Tamás pedig duplázott.

A remekül játszó Horváth Rajmund (balról) és Tóth Milán öröme érthető
Fotó: Unger Tamás

– A játékosok egész héten nagyon lelkesen, elszántan és motiváltan dolgoztak, mindenképpen szerették volna kijavítani a diósgyőri vereséget – mondta Németh Szabolcs, a Haladás vezetőedzője. – Ennek a gyümölcse a siker. Úgy gondolom, teljesen megérdemelten nyertünk. Végig kontrolláltuk a mérkőzést, szép gólokat szereztünk. Le a kalappal a srácok előtt! Remélem, megörvendeztettük szurkolóinkat. Igaz, hogy listavezetők vagyunk, de ez egy hosszú verseny, a Tour de France-hoz tudnám hasonlítani: 38 szakasz van, de most még csak a 15. szakasznál tartunk. Persze szeretnénk ezt a „sárga trikót” megtartani. Az elkövetkező két hét is kemény munkával telik, gőzerővel készülünk a Vasas és a Kecskemét elleni rangadókra. Nem engedhetünk ki, szeretnénk a dobogón telelni.

– A múlt hétfői, diósgyőri meccsen betegség miatt nem tudtam játszani, örülök, hogy góllal és gólpasszal tértem vissza, és hozzá tudtam tenni a csapat teljesítményéhez – fogalmazott a gólt és gól­passzt jegyző saját nevelésű 19 éves támadó, Tóth Milán. – Nagyon jót tett nekünk, hogy hamar vezetést szereztünk. A gól előtt Horváth Rajmund megszerezte a labdát, egy cselt csináltam befelé, amire elment a védő, aztán célba vettem a hosszú, bal sarkot. Ilyen jó első félidőnk szerintem még nem volt a bajnokságban. Szünet után a csákvári gól kicsit megzavart minket, de sikerült kezelnünk a helyzetet, a negyedik találat pedig mindent eldöntött. Ismét első helyen vagyunk, most már azt mondom: cél a feljutás.

– Hajtós, küzdelmes mérkőzést játszottunk, az első félidő úgy sikerült, ahogy szerettük volna – mondta a pályafutása során bajnokin először duplázó Csilus Tamás. – Sokat volt nálunk a labda, szép támadásokat vezettünk, szép gólokat szereztünk. A második félidő kicsit taktikusabb volt. Az elején kicsit beragadtunk, de aztán rendeztük a sorokat és egy egész könnyed és szép futballalt sikerült megörvendeztetni drukkereinket. A góljaim? Az elsőnél Horváth Rajmund csinált egy nagyon szép cselt, mielőtt hozzám került a labda. Övé volt az igazi érdem. Az első lövést még bravúrral védte a kapus, a másodiknál csak arra figyeltem, hogy valahogy sikerüljön bekotornom a labdát a hálóba. A második találatomnál pedig Szijjártó nagyon szép passzt adott, azt már csak be kellett passzolnom. Bajnokin még sosem rúgtam két gólt, kupamérkőzésen anno az FTC-ben és Nyíregyházán igen. Belülről ez sima győzelem volt, egy pillanatig nem éreztem, hogy bármilyen más eredmény születhet, mint Haladás-siker. Sajnos a Vasas ellen öt sárga lapom miatt nem játszhatok. Hetek óta négy sárgám volt, idő kérdése volt, mikor jön az ötödik. Rám tehát egy kicsit hosszabb pihenő vár, de a srácok megoldják.

A Haladás győzelmével ismét vezeti a bajnokságot, a válogatott meccsek miatti kéthetes szünet után jövő vasárnap a második Vasashoz látogat.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/sport/helyi-sport/hali-henger-a-csakvar-ellen-5453696/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában