Kézilabda

2022.09.05. 13:00

A mezőny fölé nőtt a Büki TK

A XXIII. Bükfürdő Kupán a házigazda Büki TK diadalmaskodott meggyőző fölénnyel.

Sütő Dániel

Forrás: Unger Tamás

A patinás múltra visszatekintő kézilabda Bükfürdő Kupát 23. alkalommal rendezték meg a vasi fürdővárosban. Idén a házigazda mellett a SZESE Győr, a Lébényi KSE, valamint a vasi rivális Celldömölki VSE lépett pályára. A felnőtt csapatok tornáján mindenki játszott mindenkivel, a találkozók 2x25 percesek voltak. A kupaküzdelmek során először a hazai alakulat meccselt a győriekkel. Félidőben már négy találattal vezetett (16-12) a BTK, amely végül kiütéssel, 10 góllal verte a kisalföldieket (32-22). 

A második találkozón a CVSE gárdája is meggyőző fölénnyel, 28-15-re múlta felül a Lébényt. A folytatásban a bükiek sem kímélték a lébényieket. Az első félidőben ugyan még tartották magukat a vendégek (14-8), de aztán a második etapban nagyon kinyílt az olló és végül 35-15-re nyert a Bük. A negyedik meccsen nem bírt egymással a Celldömölk és a SZESE Győr, kettejük izgalmas csatája 23-23-as döntetlennel zárult.

 A Lébényi KSE a győriektől is vereséget szenvedett, a két csapat utolsó találkozóján 24-14-re nyertek a Győr-Moson-Sopron megyeiek. A torna záró mérkésén feszültek egymásnak a vasi riválisok. A megyei rangadó gyakorlatilag már az első félidőben eldőlt, amikor a Bük hétgólos előnyt tudott kiépíteni magának (16-9). A találkozó végére ez a fór kilencre duzzadt, így nagyon magabiztosan, 31-22-re gyűrte le a BTK a Celldömölköt is. 

A bükiek együttese meggyőző fölénnyel nyerte a XXIII. Bükfürdő Kupát. Baranyai Enikő alakulata jó úton halad a felkészülésben. A fürdővárosiak szeptember 10-én, szombaton kezdik meg az NB II.-es kézilabda-bajnokságot az észak-nyugati csoportban hazai környezetben a Mosonmagyaróvári KC U22-es gárdája ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában