13 csapat

2023.06.26. 14:04

Idén is tekertek egy jót a vasi bringások

Az idei Metrinwest VIII. Szombathelyi Országúti Kerékpáros Csapat Időfutam Versenyen négy négyfős, hét kétfős férficsapat és egy kétfős női csapat szállt szembe az idővel két keréken.

Sütő Dániel

Forrás: SZoESE

A verseny létrehozásának mindig két feltétele van: az egyik a jó minőségű országút, a másik pedig egy arra alkalmas helyszín, ahol a szervező SZoESE a központot be tudja rendezni. Tavaly ez a bizonyos bázis Szentpéterfán lett felállítva. Mivel a szentpéterfai elágazót már összeköti az új aszfalt Körmenddel, ezért Felsőberkifalu túlsó felén, a felüljáró előtt volt idén a forduló. A versenyközpontot pedig a Szombathelyi Erdészeti Zrt. objektumában, a Vadászházban sikerült kialakítani.  

– Most olyan parádés helyszínünk és útvonalunk volt, ami bátran állítom, Magyarországon is párját ritkítja – fogalmazott a verseny főszervezője, Kívés István. – Még a szélirány is mellénk állt, hiszen enyhén déli szél fújt, ami azt jelentette, hogy emelkedőn lefelé szembeszéllel jöttünk, felfelé pedig hátszelet kaptunk.

A mintegy 18,6 km-es távon a négyfős férfi csapatok mezőnyében a szombathelyiek közül a SZoESE Fickók csapata végzett a legelőkelőbb, harmadik helyen 29:08-as idővel. A kétfős alakulatok között pedig a szintén szombathelyi Az élet 45km/h felett elnevezésű brigád vitte el a pálmát 24:40-es idejével, a harmadik a Time Trial Duo (26:43) lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában