Női labdarúgás

2023.07.20. 12:47

Fördős Beatrix első találata a válogatottban

A magyar női labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte Bosznia-Hercegovina együttesét. Zágor Bernadett lőtte a vezető találatot, majd Fördős Beatrix szerezte meg első válogatott gólját.

Pum András

Forrás: MLSZ.HU

Magyarország–Bosznia-Hercegovina 2-0 (0-0). Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 300 néző, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Magyarország: Szőcs – Németh D., Fördős, Turányi, Vida  (Nagy V., 20.) – Fenyvesi, Papp (Bokor, 87.) – Szabó V. (Kaján, 46.), Zágor, Siber  (Pusztai, 46.) – Pápai (Németh L., 74.). Szövetségi kapitány: Margret Kratz.

A mérkőzés első időszaka nem hozott sok izgalmat, többet birtokolták a labdát a magyarok, de komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A hajrában aztán több akciót is kidolgoztak a magyarok, a vezetést azonban nem sikerült megszerezni. A második félidő Szőcs Réka óriási védésével kezdődött. Az 57. percben Zágor Bernadett csapott le a védőről kipattanó labdára és szerezte meg a vezető találatot (1-0). Majd Turányi Lilla a buktatta Ekicet a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest ítélt a játékvezető, a büntetőt azonban Szőcs kivédte. A hosszabbításban a volt Haladás Viktória futballista, a jelenleg az olasz Interanzionaléban szereplő Fördős Beatrix szerezte meg első válogatott gólját: Zágor szabadrúgása a kapusról a belső védő elé pattant, aki beállította a 2–0-s végeredményt.

– Hittem benne, hogy győzni fogunk, a potenciál ott volt a csapatban – mondta Margret Kratz. – Különösen ilyen melegben remek teljesítményt mutattak a lányok, ami egy lépés előre. Fontos, hogy minden pozícióra legalább két jó játékosunk legyen. Történelmet írtunk, ugyanis az áprilisi találkozókkal együtt zsinórban négy győzelmet arattuk, továbbá elmondhatjuk, hogy Szőcs Réka, immár anyukaként első olyan női kapus lett, aki elérte a századik válogatott mérkőzését. A Nemzetek Ligáját illetően még az előkészületeknél tartunk, dolgozunk, hogy ott is jól szerepeljünk.

A magyar válogatott ősszel a Nemzetek Ligája első kiírásában szerepel, ahol az ír, az északír, valamint az albán csapattal méri össze az erejét.

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában