Labdarúgás

2023.08.07. 19:10

Labdarúgó Magyar Kupa országos főtábla: legyűrte a Vép a Királyt!

A labdarúgó Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában öt Vas vármegyei csapat volt érdekelt. A Vép–Király vasi rangadót a Vép emberhátrányban, hosszabbítás után, 11-esekkel nyerte meg.

Tóth Gábor

Forrás: Giczi Sándor

A labdarúgó Magyar Kupa főtáblájának első fordulójában öt Vas vármegyei csapat volt érdekelt – a sorsolás szeszélye folytán mindjárt rendeztek egy Vép–Király vasi rangdót. A Celldömölk itthon, Rábapaty idegenben meccselt. A Csesztregi KSE (megyei I.)–Szombathelyi MÁV Haladás VSE (NB III.) mérkőzés elmaradt, mert a pálya víz alatt állt – a napokban pótolják az összecsapást.

Balatonfüredi USC (megyei I.)–Rábapatyi KSK (megyei I.) 1-1 (1-0) – hosszabbítás után 4-1. Balatonfüred, vezette: Tánczos Sz.

Rábapaty: Király T. – Horváth K., Piros D., Manganelli A., Horváth M. (Dugovics, 55.), Csupor, Nardai (Toldi, 116.), Ódor (Bakonyi, 75.), Horváth R. (Németh B., 71.), Vörös (Piros P., 55.), Németh G. Megbízott Edző: Kovács Tamás.

Gólszerzők: Nagy D. (39., 120.), Radács (115.), Király D. (118.), ill. Mangenelli A. (47.).

Jó meccset vívott a két hasonló erőt képviselő csapat. A Rábapaty a második félidőben ellenfele fölé nőtt, sok helyzetet kidolgozott, eldönthette volna az összecsapást, de csak egyenlített – amire a hosszabbításban ráfizetett.

Celldömölki VSE-Vulkánfürdő (megyei I.)–VLS Veszprém (NB III.) 0-2 (0-0). Celldömölk, v.: Iványi G.

CVSE: Osvald – Marsai (Szép, 63.9, Enyingi (Tóth Z., 84.), Szuh (Gábor, 81.), Gaál, Péter, Zsoldos, Keszei T., Horváth E. (Berecz, 63.), Büki (Németh J.), Keszei R. Edző: Takács Gábor.

Gólszerzők: Bach (62.), Szuh (70. – öngól).

A CVSE sokáig jól tartotta magát, jól futballozott, alaposan meglepte ellenfelét. A második félidőben aztán ha nehezen is, de érvényesítette a papírformát a vendég – két szerencsés góllal.

Vép VSE (megyei I.)–Király SE (megyei I.) 3-3 (1-1) – hosszabbítás után, büntetőkkel 5-3. Vép, v.: Erdélyi B.

Vép: Bezdi B. – Baranyai K., Bezdi Sz., Niksz (Baranyai N., 76.), Illés (Cseresznyák, 95.), Beke (Pogácsás, 86.), Szendrődi, Takács Á., Balikó D.,  Takács M., Balikó M. (Czeglédi, 95.). Edző: Gombás Péter.

Király: Horváth A. – Takács D. (Kiss R., 86.), Fábián (Kudron, 65.), Szabó B. (Kalmár, 80.), Németh G. (Karvalics, 86.), Czöndör (Horváth D., 80.), Horváth A., Halmosi, Csákvári, Potyi, Tóth M. Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Takács Á. (47.), Balikó D. (92.), Baranyai N. (122.), ill. Potyi (16.), horváth A. (62.), Kudron (104.).

Büntetők: Balikó D., Baranyai K., Bezdi Sz., Bezdi B., Takács M., ill. Halmosi, Tóth M., Karvalics.

Kiállítva: Takács Á. (77., Vép).

Nagyszerű, hajtós, izgalmas meccset vívott a két vasi megyei I.-es élcsapat. A Vép többször is volt vert helyzetben, ám nem adta fel, és egészen izgalmas körülmények közepette, hosszabbítás után, 11-esekkel kicsikarta a továbbjutást  - úgy, hogy a 77. perctől emberhátrányban játszott!

– Az első félidő a vendégeké volt, ez nem vitás – összegzett a győztes Vép új edzője, Gombás Péter. – Aztán váltottunk, rendszert és felfogást is. A folytatásban csak dicsérettel tudok beszélni a csapatomról. Már emberhátrányban egyenlítettünk az második félidő ráadásában, majd a hosszabbítás hajrájában is – hogy aztán 11-esekkel kicsikarjuk a győzelmet. Nem beszélve arról, hogy az első félidő hosszabbításban is kapuba találtuk. Elhittük, hogy megcsináljuk a bravúrt, nagyot küzdöttünk, sokat tettünk érte, hogy továbbjussunk – nagybetűs csapatként csikartuk ki a győzelmet! Maximálisan elégedett vagyok. Ez a diadal nagy lökést adhat a szezonra, és persze a kupában is szeretnénk minél tovább eljutni! Nagyszerű csapatom van!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában