Labdarúgás

2023.10.01. 17:18

Újabb siker: hét bajnoki óta veretlen a Haladás

A labdarúgó NB II. 10. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-0-ra nyert a Budafok vendégeként. A vasiak hét bajnoki óta veretlenek.

Pum András

Doktorics Áron szép akció végén szerezte a győztes gólt

Fotó: Unger Tamás

Budafoki MTE–Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0). Budapest, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, 500 néző, vezette: Bana.

Budafoki MTE: Gundel-Takács – Fekete (Metényi, 71.), Horgosi, Lorentz, Kalmár (Soós, 82.) – Oláh B.– Horváth O. (Szerető, 54.), Csonka A., Vasvári, Németh M. (Kocsis B., 54.) – Elek. Edző: Erős Gábor.

Szombathelyi Haladás: Pálfi – Nyíri, Jagodics M., Csonka B., Bosnjak – Zvekanov – Horváth R. (Szakály A., 76.), Rácz B. (Ene, 82.), Csernik (Jancsó, 65.), Doktorics (Simut, 65.) – Katona (Mohos, 65.).   Edző: Aleksandar Jovic.

Gólszerző: Doktorics (50.).

4. perc: Rácz sarkalt vissza Nyírihez, a védő 10 méteres lövését Gundel-Takács lábbal védte, a kipattanót Nyíri a jobb sarok mellé lőtte.

13. perc: Rácz passzolt jobbról középre Katonához, a csatár egy igazítás után, elcsúszva, 14 méterről kapura lőtt, Gundel-Takácsnak nyújtózkodnia kellett, hogy elkapja a labdát.

18. perc: Rácz labdáját Katona 12 méterről, nagy helyzetből a jobb kapufára lőtte

33. perc: Vasi ellentámadás futott a jobb szélen, Csernik visszagurított labdáját Rácz 13 méterről magasan a kapu fölé lőtte.

38. perc: Vasvári jobbról, 15 méterről óriási felső kapufát lőtt

50. perc: Jagodics egy csel után ívelt a bal oldalon Doktoricshoz, aki Rácz-cal kényszerítőzött, a visszakapott labdával betört a tizenhatoson belülre, majd a kapust is kicselezve négy méterről a hálóba helyezett (0-1)

52. perc: Horváth Rajmund cselezte át magát védőjén, jobbról, nyolc méterről leadott lövését Gundel-Takács bravúrral tolta szögletre

63. perc: Csernik cselezgetett a jobb oldalon, beadását Horváth Rajmund nagy helyzetből a jobb sarok mellé vágta

A vasiaknál sérülés miatt Mursits Roland, Hursán György, Derekas Zoltán és Kelemen Marko hiányzott. És meglepetésre nem volt ott a kezdőben az elmúlt két bajnokin két gólt szerző Pintér Filip sem. A csatár a kispadon ült, Katona István szerepelt helyette.  

A vasiak a tőlük már megszokott nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, az első percekben a szombathelyiek irányították a játékot – és egy gólhelyzetet is kidolgoztak. Sőt, szűk negyedóra elteltével már kettővel mehettek volna a zöld-fehérek. Aztán már hárommal, mert Katona István a kapufát találta el. Majd fokozatosan leült a meccs, a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok – de ebben a periódusban is a vasiak voltak aktívabbak. Aztán a hajrában Vasvári lőtt zúgó kapufát, majd ugyanő nem sokkal később a bal oldalhálót találta el.

Szünet után remek akció végén megszerezte a vezetést a szombathelyi csapat, majd tovább növelhették volna előnyüket a vendégek. A gól alaposan megfogta a hazaiakat, a szombathelyiek sokkal jobban futballoztak ellenfelüknél. Sorjáztak a vasi helyzetek. Lassan magukra találtak a fővárosiak, de kapura semmi veszélyt sem jelentettek. Az utolsó perceket nagyon megnyomták a budafokiak, ám a vasiak megőrizték előnyüket.

A Haladás több helyzetet dolgozott ki ellenfelénél, többet birtokolta a labdát, jobban játszott: megérdemelten nyert. A vasiak immáron nyolc tétmeccse – hét bajnoki és egy Magyar Kupa-találkozó – veretlenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában