A Kispest ellen kezdi az új évet az SZKKA

2024.01.11. 12:56

A vasiak szombaton 18 órától fogadják a fővárosi gárdát

Az NB I/B.-s női kézilabda-bajnokság 14. fordulójában szombaton 18 órától a Kispestet látja vendégül az SZKKA a Haladás Sportkomplexumban.

Sütő Dániel

Forrás: SZKKA

 

Pár hetes téli szünetet követően ismét pályán a női kézilabda NB I/B.-ben makulátlan mérleggel rendelkező Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia listavezető felnőtt csapata. Vida Gergő együttese rövid szünetet engedélyezett csak magának, az ünnepek között már folytatta is a munkát a vasi gárda.

– Karácsonyt követően, 27-én megkezdtük a felkészülést a tavaszi fordulókra, noha a bajnokság első feléből még hátravan két mérkőzés – tájékoztatott Vida Gergő, az SZKKA vezetőedzője. – A munka a szokott módon zajlott, amelynek során egy rendkívül hasznos edzőmeccset sikerült vívnunk az osztrák Hypoval. Azt megelőzően december 15-én léptek páláyra utoljára a lányok, kellett nagyon a meccsterhelés. A védekezésünkben akadtak hibák, nem úgy működött, ahogy kellett volna, illetve támadásaink az első félidőben tompák voltak, sok helyzetet elhibáztunk, de ez is volt az edzőmeccs lényege, hogy felfedje a hibákat.      

A héten teljes erőbedobással és minden idegszálával a Kispestre készült a szombathelyi alakulat.

– Kezdünk visszaállni a szokásos bajnoki rendszerbe, igyekszünk becsülettel felkészülni a heti edzésmunka során leendő ellenfelünkből, amely most a Kispest lesz – folytatta Vida Gergő. – A fővárosiak decemberben meglepetésre győzni tudtak az Orosháza vendégeként (21-23),  közvetlen riválisunk, az Esztergom ellen ugyanakkor simán kikapott (36-24), jelenleg 13. a tabellán. Jó játékerőt képvisel a Kispest, amely Bujdosó-Gerháth Fanni személyében egy tapasztalt, NB I.-et is megjárt kézilabdázóval erősített a télen. Komolyan állunk a mérkőzéshez, célunk természetesen a két bajnoki pont megszerzése és a hibátlan mérleg megtartása.  

Vida Gergő szerint még nem dőlt el a feljutás, messze még a bajnokság vége, így a csapatnak ugyanabban a szellemiségben kell tennie a dolgát, mint eddig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában