Hírek

2009.10.14. 02:25

Fölvonulás és babahordozó nap

Élénk érdeklődés mellett rendezték meg a babahordozó napot. Fölvonulást is szerveztek Szentgotthárdon. A jövőben talán többen is elgondolkodnak azon, hogy fontos a babahordozás.

Szenkovits Péter

Sokan vallják immár a hordozásról - egyre többen Szentgotthárdon és vonzáskörzetébe is -, hogy az tökéletesen megfelel a kisbaba testi, lelki és szociális igényeinek. A hordozás segíti a szociális fejlődést, humanizálja a babát. Jót tesz az izmok, a csontok és a mozgás fejlődésének.

A helyesen megkötött hordozó harmóniában van a baba anatómiájával; támasztja a gerincet, segíti a csípő és a lábak helyes fejlődését. A szülővel való együtt mozgás, a sokféle inger a mozgásfejődést is támogatja. Néhány lelkes anyukának, a Védőnői Szolgálatnak, a Pannon Kapu Kulturális Egyesületnek, a Takács Jenő Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézménynek, szakembereknek, a témához értő előadóknak - továbbá muzsikusoknak is - köszönhető, hogy sokak figyelmét sikerült felhívni a hordozás fontosságára. Többen el-elgondolkodnak, hogy az valóban fontos a babák számára.

A résztvevők zenés hordozós fölvonulást is tartottak a színháztól a szökőkútig. Jövőre bizonyára ismét sikeres lesz a rendezvény.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!