Hírek

2012.05.02. 09:15

Péter Lajosé lett Káld bora

Az idei borversenyen 22 fajta bor indult a "Káld bora" címért - számol be róla Dominekné Bándoli Bernadett faluház vezető, a verseny szervezője.

Dominekné Bándoli Bernadett

Április 28-án tartották a 8. káldi borverseny. A 14 órakor kezdődő rendezvényre 22 fajta borral neveztek a káldi gazdák. A mezőnyben 19 fajta fehér és 3 fajta vörös bor indult idén a "Káld bora" címért.

A versenyre a Kertbarát Kör tagjai mellett a faluból több gazda nevezett. A faluház vezető bevezető gondolatait és Vida Károly polgármester köszöntőjét a zsűri bemutatása követte. A zsűri tagjai voltak: Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Bejczi József, Boros Dezső, a helyi Kertbarát Kör elnöke és a zsűri elnöke, Márkus Béla, okleveles borbíráló.

A Káldi Asszonykórus idén is megörvendeztette a közönséget szép nótáival, Vörös Krisztina vezetésével. Majd következett a borkóstolás. A zsűri nagy szakértelemmel minősítette a borokat és három kategóriába sorolta őket.
 
Márkus Béla zsűrielnök néhány gondolattal értékelte a versenyben résztvevő italokat. A mezőnyben 12 bronz, 5 ezüst és 5 arany minősítés született. A legtöbb pontszámot elérő arany minősítésű bor nyerte el a "Káld bora" címet. Idén ezt a díjat Péter Lajos  vegyes fehér fajta boráért kapta. Betegsége miatt felesége vette át a díjat.

Az eredményhirdetés után a vendégsereg kellemes hangulatban beszélgetett, nótázott, kínálgatva egymásnak a gazdák saját boraikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!