Hírek

2013.02.01. 12:43

Kislányokat, nőket molesztált a szatír

Szombathely - Alighogy kiszabadult a börtönből, máris elkövette azt a cselekményt, amiért leültették. Megkezdődött a "szombathelyi szatír"-ként elhíresült férfi pere.

Simon Erzsébet

Számos alkalommal kísérelt meg szemérem elleni erőszakot az a fiatal férfi, akit e bűncselekménnyel többszörösen, továbbá súlyos testi sértéssel, magánlaksértés vétségével vádolt meg a Szombathelyi Járási Ügyészség.

M. B. E. büntetőpere csütörtökön kezdődött meg a Szombathelyi Járásbíróságon. Dr. Farkasné dr. Diós Mária csoportvezető bíró előtt a vádlott a terhére rótt mintegy tucatnyi vád közül három esetben nem ismerte el a bűnösségét. Mint mondta, a nyomozáskor a rendőrök lényegében a szájába adták, hogy mit mondjon, ő pedig beismerte a tetteket, mert megijedt.

Tagadta, hogy tavaly március 24-én Szombathelyen, a Rohonci út 13. számú ház liftjében egy 14 év körüli lány előtt önkielégítést végzett. Cáfolta, hogy április 18-án a Szent Márton utca 8. szám alatti lakóház lépcsőházában egy gyereklánynak a nemi szervét mutogatta, majd megfenyegette, hogy vetkőzzön le, különben megöli. Ugyancsak nem ismerte el, hogy hasonlóan viselkedett április 23-án a Szent Flórián körút egyik épületének lépcsőházában is, ahol a két kislány közül az egyiket a földre nyomta, majd a nadrágját és a bugyiját erőszakkal lerángatta.

A vádirat szerint a férfi 2012. március 24-e és április 23-a között a megyszékhely különböző tömbházainak lépcsőházában főként gyereklányokat támadott meg nemi vágyának kielégítése céljából. Az is előfordult, hogy csecsemőjével sétáló kismamát hazáig követett, a lakásába erőszakkal behatolt, ott pedig súlyosan bántalmazta. M. B. E.-t korábban a Soproni Városi Bíróság szemérem elleni erőszakért három  és fél év szabadságvesztésre ítélte. E büntetéséből tavaly március 23-án kedvezménnyel szabadult. Másnap már elkövette azt a tettet, amiért lecsukták. A bíróság a négy felnőtt sértett-tanút - kérésükre - a vádlott távollétében hallgatta meg. Az ügyész bizonyítási indítványt terjesztett elő, a tárgyalást elnapolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!