Hírek

2013.02.19. 13:52

Összerogyott a Játékszín Őriszentpéteren

Őriszentpéter - Nagy kárt okozott a téli csapadék az őrségi kulturális fesztiválok jellegzetes helyszínén: a hó súlya alatt összerogyott a koncerteknek otthont adó Játékszín.

Simon Erzsébet

Mondhatni, központi helyszíne a Teleház és a környezete az őrségi fesztiváloknak. A fedett, ám oldalt nyitott, nagy befogadóképességű, egykori mezőgazdasági tárolóból átalakított  Játékszín számos tavaszi, nyári koncertnek, szabadtéri rendezvénynek adott otthont. Most múlt időben beszélhetünk róla, hiszen az elmúlt hónap végén nagy baj történt.

Sülyi Péter, a Teleház vezetője egyelőre nem tudja, miképpen is alakul a Játékszín sorsa (Fotó: Benkő Sándor)

- Három napig havazott, aztán meg esett az eső, ez nagyon megviselte a Játékszín épületét. A teteje nem bírta el a rárakódott súlyos terhet, egyszerűen megadta magát, összeomlott - mesélte Sülyi Péter, a Teleház vezetője. - Szinte teljesen leszakadt a tetőszerkezete, a gerendák, az oszlopok is derékba törtek. Ez igazi katasztrófahelyzet, s valójában még most sem tudjuk igazán, mekkora is a kárunk. A rendrakáshoz még nem tudtunk hozzálátni: várjuk, hogy elolvadjon teljesen a hó, itt az udvaron még most is 10-15 centiméteres a téli takaró. Az első tavaszi akciónk a romeltakarítás lesz.

Sülyi Péter azt mondja, már sokan keresték, felajánlva a segítségüket. Akár kétkezi munkáról lesz szó, akár arról, hogy jótékonysági előadást tartsanak. A Teleház vezetője egyelőre nem tudja, miképpen is alakul a Játékszín sorsa. Építész barátaival azon morfondíroznak, hogyan is lehetne újjávarázsolni a népszerű helyszínt. Vázlattervek készülnek, amelyekből talán a legegyszerűbben megvalósítható lesz a nyerő, hiszen a szűkös anyagiak sok mindent meghatároznak. A májusi, jubiláló  Virágzás Napjai rendezvénysorozat programjain nagy valószínűséggel még nélkülözniük kell a helyszínt, ám az augusztusi Hétrétország eseményeinek a reményeik szerint helyet adhat a megújult Játékszín.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!