első helyezés

2018.03.26. 20:25

A Jurisich gimnázium diákja nyerte a Pénziránytű versenyt

Horváth Adrienn első helyezést ért el a Pénziránytű Alapítvány országos versenyén, Gergácz Bálint a kvízjátékban lett a legjobb.

Tóth Kata

Horváth Adrienn és Gergácz Bálint a díjátadó után Fotó: Keszei Balázs

Több mint 1500 diák tanult a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös, középiskolás diákoknak szóló tőzsdejátékával, amelynek díjátadóját március 21-én Budapesten, a Nemzeti Bank épületében tartották. A tudásalapú játékot Horváth Adrienn, a Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium 11. osztályos diákja nyerte. A verseny kvízjátékában Gergácz Bálint, az iskola 9. osztályos tanulója bizonyult a legjobbnak.

A Jurisich gimnázium 260 iskola közül lett a második legeredményesebb, a diákokat felkészítő Kiss Zoltán földrajz-történelem szakos tanárnak az idén alapított Pénz-iránytű Tanári Díjat ítélték oda.

Horváth Adrienn és Gergácz Bálint a díjátadó után Fotó: Keszei Balázs

Az egyes iskolákban egyenként 2 millió forintos virtuális tőkével a zsebükben álltak rajtvonalhoz az indulók. A szervezők örömére a regisztráltak 93 százaléka a diákok közül került ki, de aktívak voltak az oktatók is. Az egy hónapig tartó részvényfutam mérlege alapján a játékosok több mint 20 ezer darab megbízást adtak, összesen 4,4 milliárd forint értékben. A most megrendezett játék egyik újdonsága az a négy, tőzsdei témakörre kidolgozott oktatási háttéranyag volt, amelyre támaszkodva a pedagógusok tőzsdei tanórákat tartottak. A játék célja a befektetői tudatosság és a tőzsdei ismeretek bővítése volt. A Jurisich tavaly év végén elnyerte a Kiemelt Pénziránytű Hálózati Iskola címet, így idén április 16–20. között pénzügyi hét programsorozatot szerveznek az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában