Megemlékezés

2019.01.11. 14:00

Ady-versek sodrásában Sárváron

Verset mondott a polgármester, ismert személyek, és még a környező településekről is érkeztek, hogy elszavalhassák kedvenc Ady-versüket a Nádasdy-várban.

Pajor András

Kondora István polgármester is Ady Endre-verseket szavalt

Fotó: Pajor András

A Nádasdy Kulturális Központ a költőóriás halálának századik évfordulója alkalmából arra kérte a vállalkozó kedvűeket, hogy hozzák magukkal és osszák meg felolvasva a számukra fontos Ady-költeményeket.

– A Sylvester Könyvbarátok Klubjának idei évada jeles magyar írók jubileumaihoz kapcsolódik. A két vasi költő, a hetven évvel ezelőtt született Nagy Gáspár és a harminc éve elhunyt Weöres Sándor mellett többek közt a szintén száz esztendeje elhunyt Csáth Géza áll majd a havonta rendezendő összejövetelek középpontjában – mondta Bődi Piroska könyvtárvezető a tervezett tematikáról. A Hozz egy verset! című rendezvényen a költőkre rendhagyó módon szeretnének emlékezni: életüket és pályájukat közösen ismertetve, hatalmas életművükből szemezgetve.

Kondora István polgármester is Ady Endre-verseket szavalt
Fotó: Pajor András

– Sok verset és Ady Endrét szerető sárvári van – jegyezte meg Horváth Lászlóné tanárnő. – A tehetségét hírlapíróként és költőként Párizsig röpítő géniusz egy csapásra híres ember lett. Megkérdőjelezhetetlenül írásai jelentették a modern magyar költészet születését – tette hozzá.

– Kultúraszerető magán­emberként jöttem, hogy elmondjam egy kedves versemet – jegyezte meg Kondora István polgármester A föl-földobott kő felolvasásakor. Példáját sokan követték, Máhr Tivadar alpolgármester kötete az Üzenet egykori iskolámba című költeménynél nyílt ki, mások saját kutatásaik eredményeit osztották meg a klubbal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában