Szóljon az ünnep az adományozásról

2018.12.03. 13:53

Jótékony célt szolgál Szabó Tibor vasárnap esti koncertje -Segítsünk együtt!

Jótékonysági koncertet ad Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház Jászai-díjas művésze a december 9-én 18 órától színházban. A program a Vas Népe és a VAOL támogatásával, a Soroptimist International Club Szombathely – Colonia Savaria szervezésében jön létre.

Merklin Tímea

Szabó Tibor és a zenekar. Úgy állították össze a műsort, hogy minden korosztálynak szóljon a francia sanzontól az olasz dalokon át a magyar kuplékig, filmzenékig

Fotó: Unger Tamás

Szabó Tibor színművész nehéz életkörülmények között élő családoknak szeretne segíteni, kezdeményezéséhez mi is csatlakoztunk. Az ötlet onnan származik, hogy amikor tavaly a 60. születésnapjára készült, megfogalmazódott benne, hogy az ünnep ne róla szóljon, hanem az adományozásról. Nagy volt az érdeklődés, a koncertet meg kellett ismételni, összesen 1 millió 300 ezer forint gyűlt össze.

Szabó Tibor elhatározta, hogy minden évben szervez legalább egy hasonló eseményt.

Fotó: Unger Tamás

Idén, a családok évében, a nehéz sorsú családoknak szeretne segíteni. Ez a gondolat találkozott a Vas Népe és a VAOL szándékaival, a Soroptimist International Club Szombathely – Colonia Savaria terveivel. Amint a színművész elmondta, vannak olyan családok, ahol a nagymama nevel egyedül négy gyermeket, vagy anyuka él három gyermekkel egy kényszerlakhelyen – nekik is szeretnénk segíteni, és nekik segíthetnek olvasóink is. A Vas Népe szombathelyi ügyfélszolgálati irodájában lehet támogatójegyeket vásárolni – az egyben a belépő is – különböző értékekben, ki-ki szándéka, lehetőségei szerint segíthet.

Szabó Tibor a műsort úgy állította össze, hogy minden korosztálynak szóljon, a francia sanzontól az olasz dalon át a magyar kuplékig, filmzenékig. Sok más közt elhangzik a Májusi éjszakán, az Elég volt nekem magából, az Egy kis édes félhomály. A második rész inkább mai zene, a 70-80-90-es évek popzenéje szól, hallhatunk dalt Ákostól, a Quimby-től, az LGT-től, Zorántól, a Hungáriától. A zenekarban játszanak: Holdosi Attila – gitár, Horváth Dudu Dániel – hegedű, Koller László – basszusgitár, bőgő, Müller Péter – zongora, Peltzer Géza – harmonika, Radics Igor – dob, ütőhangszerek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában