Locsolás, májusfák, szőlőhajtások

2019.05.14. 18:34

Kiállításmegnyitó és pályázati eredményhirdetés a Jurisics-várban

Tavaszi szél vizet áraszt, virágom, virágom…címmel hirdetett rajzpályázatot a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház. A vár Bástya Galériájában a napokban kiállítás nyílt a színes, fantáziadús alkotásokból, és eredményt is hirdettek a szervezők.

Tóth Kata

Tavaszi szél vizet áraszt, mosolyt fakaszt Fotó: Unger Tamás

– Olyan munkákat vártunk a gyerekektől, amelyeken megjelennek a tavaszi népszokások, hagyományok, valamint Kőszeg és Kőszeghegyalja tavaszi ünnepei – tudtuk meg Gelencsér Ildikó művészeti titkártól. Három kőszegi intézmény – az Árpád-házi, a Bersek és a Balog iskola –, valamint a gyöngyösfalui Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola diákjai küldtek be összesen mintegy négyszáz pályamunkát a kiírásra – mindegyiket kiállították a Bástya Galéria termeiben.

Tavaszi szél vizet áraszt, mosolyt fakaszt Fotó: Unger Tamás

Az elsőtől a nyolcadik osztályosokig minden korosztály képviseltette magát: a rajzokon megjelenik a húsvét, azon belül a tojásfestés, a locsolás, a Szőlő Jövésnek Könyve és a májusfaállítás. A maguk választotta technikával – színes ceruzával, temperával, olajfestékkel, pasztellkrétával is – dolgozhattak a diákok, színvonalas, gazdag kollekció gyűlt össze, amely az 1–2. osztályosok közül Lamp Olivérnek, a 3–4. osztályosok közül Gergye Liliánának, az 5–6. osztályosok közül Windisch Grétának, a 7–8. osztályosok közül Szabó Elizának hozott első helyezést. Az elmúlt egy évben összesen három rajpályázatot írt ki a művelődési központ – egy őszit és két tavaszit.

 

A most kiállított alkotások május 26-ig még megtekinthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában