Bál

2019.02.25. 07:00

Táncba vitték egymást a civilek Szombathelyen

A Szombathelyi Civil Kerekasztal 12. alkalommal tartotta meg a civil bált Szombathelyen a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakközépiskolában szombaton.

Lakosi Gabriella

Fotó: Unger Tamás

Az estet Kőszegfalviné Pajor Klára, a Szombathelyi Civil Kerekasztal vezetője nyitotta meg. A hangulat megalapozásáról a Képeslevelezőlap-gyűjtők Dalköre gondoskodott. A dalkör 2016. szeptember elején alakult meg dalolni szerető lányokból, asszonyokból, férfiakból. A dalkör vezetője, Kovács Ferencné Vera az elő­adás előtt elmondta: rendszeres vendégei a civil bálnak. Tavaly ernyős táncot mutattak be, a mostani műsor pedig eredetileg a tavalyi Savaria karneválra készült. Sok munka van mögötte, néprajzkutatók munkái alapján állították össze a dalcsokrot. Szatmári és mezőségi dalokat is előadtak, a szerelemről, bánatról, a férfi és a nő kapcsolatáról. A műsor végén a közönség táncra perdült.

 

Ezután következett a vacsora, majd ismét a szórakozásé volt a főszerep. A zenét a Ballantines együttes szolgáltatta a tánchoz. Természetesen a hagyományoknak megfelelően egész este lehetett tombolajegyeket is vásárolni, a nyereményeket éjfél előtt sorsolták ki.

A mulatságnak viszont még ekkor sem lett vége, kifulladásig tartott a vidám hangulatú civil bál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában