nagy sikert aratott

2019.04.08. 07:00

Több százan futották végig a félmaratont

Ezúttal is nagy sikert aratott a Savaria Félmaraton. Három távon indulhattak a futáshoz kedvet érzők.

Pum András

A Káldi Természetjáró és Tájékozódási Futó Sportegyesület, a Szombathelyi Futóklub, a Vasi Triatlon Sportegyesület és a Szombathelyi Tekergők közös szervezésében immár harmadik alkalommal került megrendezésre vasárnap a Savaria Félmaraton amatőr futóverseny 5, 10 és 21 kilométeres távon. Szépszámú futó gyűlt összeg, körülbelül 300-an indultak. A legtöbben természetesen megyénkből neveztek a nagy sikernek örvendő versenyre, de sokan érkeztek a Dunántúlról és még Budapestről is jöttek futók.

 

A legfiatalabb induló kilenc, a legidősebb 85 esztendős volt. Valamennyi távon négy korosztályban – –18, 19–39, 40–54, 55+ – indultak a futók. A verseny végig remek, napsütéses, kiváló futóidőben, jó hangulatban zajlott és mind a 300 résztvevő teljesítette a távját. A leghosszabb távon, a 21 kilométeren indulók a Csónakázó-tótól egészen Bucsuig és onnan vissza futottak. A 21 kilométeres versenyt a kőszegi Fábrics Gábor nyerte. A III. Savaria Félmaratonnal részletesebben a későbbiekben foglalkozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában