Kultúra

2017.06.11. 15:05

Családi erőszak az erotikán túl - Megjelent Mira Sabo második kötete

SZOMBATHELY - Bemutatták a szombathelyi bestselleríró, Mira Sabo Birtoklás-trilógiájának második kötetét. Az eseményen nemcsak a szemek nem maradtak szárazon...

Vadas Krisztina

Legalább hatvanan jöttek el pénteken délután az Agora Művelődési és Sportházba - Mira Sabo könyvbemutatóját tartották, Fekete Linda, a Weöres Sándor Színház színésznőjének közreműködésével. Mindig is tudtuk Lindáról, hogy bevállalós, de most igazán nagyot alakított - a bemutatóra csak 18 éven felüliek léphettek be.

Aki ismeri Mira könyveit, tudja, hogy kicsit sem mentesek az erotikától. Linda egy szintén túlfűtött jelenet felolvasásával kezdte az eseményt. A barna bőrfotelbe mindössze egy kimonóban ült, szavai, előadásmódja mindenkit libabőrössé tett. Itt tényleg csak a képzelet, és ki-ki vérmérséklete szabta a határokat. Aztán, mikor az aktus végére ért a jelenetben, igazi női eleganciával felállt, ledobta magáról könnyed kis köntösét és kisétált. Hátán rúzzsal húzott vonalak szimbolizálták a szex hevében ejtett karmolásokat.

Mira Sabo és Farkas Beni

Ezek után jött a beszélgetés, bár eleinte még Mira is éppcsak, hogy szóhoz jutott - megtudtuk ugyanis, hogy a performansz Linda ötelete volt, így még őt is "sokkolta" kicsit.

Persze rögtön adódott a kérdés: honnan tudja Mira ennyire hitelesen bemutatni (a sokszor fétisekkel megspékelt) aktusokat? - Szoktam pornográf filmeket nézni, hiszen ezeknek a fétiseknek nincs igazán szakirodalma, de mindennek alaposan utánajárok, ami megjelenik a könyvben - tudtuk meg.

A szerző szerint azért mert a regény erotikus, még lehet mondanivalója is. - Muszáj élvezhető, olvasmányos, eladható környezetbe csomagolni azt, amit valójában mondani szeretnék. Ez a könyv például a családon belüli erőszakra világít rá - emelte ki. A legtöbben e jelenséget szegényebb társadalmi rétegekkel azonosítják, így az sem véletlen, hogy Mira a felső tízezerhez tartozó szereplőivel mutatja be korunk egyik legfőbb problémáját.

Ne gondolja senki, hogy Mira most hátradőlve élvezi a sikert: javában dolgozik a harmadik, befejező részen. - kétszáz oldal már kész, de még sok van hátra - mondta mosolyogva.

Ha úgy adódna, akkor nem zárkózna el attól sem, hogy megfilmesítsék a történetét, és az angol nyelvű kiadás lehetőségeiről is tájékozódik. Mindemellett tervei közt szerepel első könyve, a Dr. Farkas bárányai folytatása is. Az elsődleges azonban most a harmadik könyv befejezése, amelynek egyelőre még nincsen címe - az írónő szívesen fogadja az ötleteket olvasóitól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!