Púder Nélkül

2011.02.02. 12:29

A párkapcsolat jövője megjósolható

Amerikai pszichológusok által kidolgozott új módszerrel, az érintettek beszédmódja alapján nagy biztonsággal megjósolható egy párkapcsolat jövője.

MTI

„Arra a következtetésre jutottunk, hogy a funkcionális szavak használata pontosan tükrözi az egyén pszichológiai állapotát” – magyarázta a vizsgálatokat irányító James Pennebaker professzor.

A kutatás első fázisában 40 pár gyors, mindössze négyperces randevút bonyolított le, s beszélgetésüket rögzítették.

A második fázisban már rendszeresen találkozgató párok hétköznapi beszélgetéseit és üzenetváltásait vizsgálták 10 napon át, s a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a beszédmodor és az írás stílusa jó indikátor lehet arra nézve, hogy sikeres lesz-e vagy sem egy kapcsolat.

„Minél nagyobb összhangban volt a stílusuk, annál biztosabban állítható, hogy később is randevúznak majd” – emelte ki James Pennebaker.

Azon párok 80 százaléka, kik beszédmódja hasonlatos volt, a kutatás után három hónappal is találkozgatott, míg a markánsan különböző beszédstílusú párok között ez az arány mindössze 54 százalékos volt - írja a nyest.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!