Gencsapáti

A rendőrök 2017. november 5-én a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították azt a helyi férfit, aki az intézkedést megelőzően az egyik, Gencsapátiban megtartott sportrendezvényen megütött egy jáki lakost.
Megütötte és megkéselte volt barátnőjét a fiatalember, hétfőn történt a támadás Gencsapátiban. Kiderült: fél éve zaklatta már a lányt, nem tudott beletörődni a szakításba. Egy hónapos előzetes letartóztatásáról döntött a Szombathelyi Járásbíróság.
Kedd este a 87-es úton, a kőszegi egyenesben forgalmi okok miatt lassult le a forgalom, a megálló autókba ütközött bele egy autó, ami megpördülve több autót összetört. Összesen hat autó tört össze, több az árokba csapódott.
A gencsapátibeli ház szabályos kör alakú épület íves kupolával, tetején virágok nőnek, mint egy mesefilmben. Bent nincsen óra, sem tévé, csak egy muzeális értékként őrzött régi rádió, csipketerítővel letakarva, akár nagyanyáinknál. 
Szeptember 9-én, a gencsapáti sportpályán helyi értékek bemutatására és egy közös együttlétre invitálták Gencsapáti lakóit és közösségeit. Idén nemzeti értékeink jegyében szervezték a programot. A néptánc, népzene, a magyar cigányzene és az operett műfaj