Sárvár

2016.04.19. 18:57

Kerékpáros túraútvonal épülhet Sárvár és Gérce között

Sárvár - Háromszázmillió forintos beruházással termál kerékpáros túraútvonal épül Sárvár és Gérce között.

Pajor András

A Vas Megyei Önkormányzattal és a Vas Megyei Kerékpáros Szövetséggel együtt konzorciumi megállapodás keretében pályázik a sárvári önkormányzat a Sárvár és Gérce közötti kerékpárút megépítésére. A Rába-hídtól a Hegyközségen keresztül megépülő kerékpárút az aktív kerékpáros turizmus fejlesztése mellett a forgalmas főút balesetveszélyét is csökkenti majd.

A pályázat kapcsán a sárváriak vállalták a projekt előkészítésével, megvalósításával összefüggő feladatokat a tervkészítéstől a kivitelezési beruházás megvalósításáig. A konzorciumot vezető Vas Megyei Önkormányzatra a fenntartási terv elkészítése, valamint menedzseri teendők várnak. A Vas Megyei Kerékpáros Szövetség pedig kidolgozza a Vas megyei kerékpáros stratégiát és a hozzá kapcsolódó kerékpáros turisztikai programcsomagot.

- A Gércéig húzódó termálút mellett másik két kerékpáros útszakasz fejlesztésével is foglalkozik a város. Szombathely felől, a megépült Porpác-Bögöt kerékpárutat be szeretnénk hozni a városba, ennek érdekében területeket kell vásárolni. A Sárvár és Rábasömjén közötti kerékpárút megépítésének a tervezése is hamarosan elkezdődik - mondta a sárvári kerékpárút-fejlesztésekről Kondora István polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!