Sport

2010.10.29. 02:28

Rengeteg vasi kumite-érem

A nyolcadik alkalommal megrendezett Kunmadaras-kupa karateversenyen mind az öt vasi induló jó eredményt ért el.

Vastag Nándor

A novemberi, németországi shotokan Európa-bajnokságra készülő válogatott kerettagok újabb hasznos versenyen vannak túl, egyúttal bizonyíthatták felkészültségüket Schvarcz Péter (5. dan) szövetségi kapitány előtt. Tiszafüreden 24 csapat képviseletében 143 karatéka lépett küzdőtérre - Vas megyéből öten utaztak a megmérettetésre, és mind éremmel tértek haza. A Sárvári SKE versenyzői közül a junior Németh Viktória küzdelemben (kumite) körmérkőzést vívott riválisávaival: két siker mellett egy vereséget jegyzett, így összesítésben aranyérmes lett.

A kadettkorú Dabis Gábor formagyakorlatban (kata) két győzelemmel jutott a négyes döntőbe, ahol a második legmagasabb pontszámot kapta. Utána a junior mezőnyben is jól katázott, a harmadik helyet szerezte meg. A Tápláni KE-ből a küzdelemben Kassai László teljesített a legjobban, a V. korcsoportban mind az öt meccsét magabiztosan megnyerve a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A kadettoknál Habda Zsolt három mérkőzést sikerrel vett, majd a döntőben is vezetett, de a rivális nagy küzdelemben fordított. A juniorok között a négy között kapott ki rutinosabb ellenfelétől, így egy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött. Hasonló eredményt ért el Kassai Gergely is. A junioroknál két nyertes találkozó után a fináléban hajszálnyival kapott ki, míg a felnőtteknél az elődöntőben állították meg.

A vasiak szereplése biztató az Eb előtt, az apró sikerek plusz motivációt adhatnak nekik, ám vannak javításra váró hibák, valamint a mozgást is tökéletesíteni kell szinte mindenkinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!