Sport

2013.08.06. 19:48

U16-os B-divíziós kosár Eb

Csütörtöktől augusztus 18-áig Bosznia-Hercegovina, Szarajevó ad otthont az U16-os B-divíziós fiú kosárlabda Európa-bajnokságnak.

Tóth Gábor

A mezőnyben ott lesz a magyar válogatott is. A mezőny két hatos és két ötös csoportra osztva kezdi meg csütörtökön a küzdelmeket. A magyar U16-os válogatott a D-csoportba került Fehéroroszország, Grúzia, Csehország, Luxemburg és Ausztria társaságában. A csoportokból az első két helyezett jut tovább a legjobb nyolc közé.

A magyar csapatban a falcós Zrínyi Viktor képviseli a vasi színeket. A körmendi Doktor Péter is a keret tagja volt, ám ő sérülés miatt kihagyni kényszerült az Eb-t. A szakmai stábban a Falco utánpótlásában dolgozó Váradiné Szarka Ildikó kapott helyet edzőként.

– A csoportellenfeleink közül a csehekkel és az osztrákokkal játszottunk a felkészülési időszakban, mindkét csapat ellen egy győzelmet, egy vereséget jegyeztünk – fogalmazott az U16-os válogatott vezetőedzője, Horváth Imre.

– A többi ellenfelünket nem ismerjük. De ez természetes, hiszen ez egy beugró korosztály, ezek a srácok most mutatják meg magukat először a nemzetközi porondon. A felkészülésünk nem volt tökéletes, lassan haladtunk, nehezen építkeztünk. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a célunkat, vagyis a nyolc közé jutást elérhetjük. Persze ehhez még az Európa-bajnokságon is fejlődnünk, formálódnunk kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!