Sport

2017.03.02. 17:40

Betegségek, sérülés után is három arany zárásként

Budapest - Három arany- és két bronzéremmel zárták a fedett pályás szezont a Haladás VSE atlétái a junior és ifjúsági korosztály országos bajnokságán.

Horváth Erika

Jó néhány nehézséggel kellett megküzdeni a junior (U20) és ifjúsági (U18) fedett pályás országos bajnokság előtt a Haladás versenyzőinek, illetve szakvezetőinek, Lengyák Györgynek és Kamarás Ákosnak. Kezdődött Boda Boldizsár három hétig elhúzódó, hörgőgyulladásba torkolló betegségével (emiatt nem tudott harcba szállni két hete a felnőtt bajnoki címért), majd a felnőtt-ob után Galambos Martin is kidőlt a sorból.

Ők - bár utóbbi egész héten nem edzhetett - már rajthoz tudtak állni a korosztályos bajnokságon. Múlt hétfőn viszont nyilvánvalóvá vált, hogy a bombaformában lévő, aranyesélyes válogatott gátfutót, Varga Esztert nélkülözni kell, miután a zalaegerszegi versenyszerű edzésen a célba érkezés előtt elesett és kulcscsonttörést szenvedett - pénteken meg is műtötte dr. Horváth István főorvos. Ezzel elszállni látszott a lányváltó érem-esélye is. Azért jó dolgok is történtek a csoportban; vállalta a váltószereplést Csóka Eszter, aki már másfél éve a büki NB II-es kézilabdacsapatot erősíti. Hazajött a versenyre - a junior fiúváltót segítendő - Abdul-Ghafoor Eyad, aki novembertől szüleivel ideiglenesen Londonba költözött.

A Haladás VSE érmes junior és ifjúsági különítménye. Hátul (balról): Abdul-Ghafoor Eyad, Sárközi Dominik, Jagodics Dennis, Boda Boldizsár, Galambos Martin. Elöl: Kamarás Ákos edző, Ekler Luca, Bede Petra, Csóka Eszter, Varga Nikolett, Lengyák György edző<br> Fotó: Haladás VSE

A fentiek tükrében igazán nagyszerű lett a bizonyítvány: három arany- és két bronzérem. Egyéni csúccsal szerzett junior bajnoki címet Boda Boldizsár. Ő indította meg a 4x200 méteres váltót is, majd Jagodics Dennis, Abdul-Ghafoor Eyad és Sárközi Dominik is hozzátette a magáét - a dobogó tetejére értek. Varga Nikolett távolugrásban szerzett bronzérmet. Végül felért a dobogó harmadik fokára a 4x200-as lányváltó - Ekler Luca, Bede Petra, Csóka Eszter és Varga Nikolett.

Az ifjúságiaknál Galambos Martin szombaton 400-on még nem, de vasárnapi számában, a 200 méteren már újra önmaga volt, aranyérem lett a jutalma.

Ki kell emelni még Ecker Tamást, aki az EYOF-ra készülő 2001-ben született 400-asok között a legjobb eredményt érte el, így továbbra is tagja maradhatott a keretnek.

A Haladás VSE ob-eredményei. Junior, fiú, 400 m: 1. Boda Boldizsár 48,83 egyéni csúcs. 4x200 m váltó: 1. Haladás VSE (Boda Boldizsár, Jagodics Dennis, Abdul-Ghafoor Eyad, Sárközi Dominik) 1:32,18. Lány, távol: 3. Varga Nikolett 5,38, 4. Ekler Luca 5,32. 4x200 m: 3. Haladás VSE (Ekler Luca, Bede Petra, Csóka Eszter, Varga Nikolett) 1:52,03.

Ifjúsági, fiú, 200 m: 1. Galambos Martin 22,60 e. cs. 400 m: 4. Galambos Martin 51,03, 7. Ecker Tamás 52,20, 11. Felföldi Tamás 54,28 e. cs. 4x200m: 4. Haladás VSE (Galambos Martin, Felföldi Tamás, Varga Gergő, Ecker Tamás) 1:35,21.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!