Szombathely

2013.04.05. 09:17

Szabad préda a föld: a zsebszerződésekről beszélt a Jobbik

Szombathely - "Szabad préda a termőföld a hatalom és a hatóságok is falaznak a zsebszerződéseknek" címmel tartott sajtótájékoztatót a Jobbik.

Bajdó Bettina

Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik megyei elnöke pénteken elmondta, korábban három mezőgazdasági és szolgáltató társaság ügyében vizsgálódtak. Ezek eredményeit eljuttatták a NAV-nak és Budai Gyula államtitkárnak, aki bár többször megígérte, hogy partnerek lesznek a zsebszerződések felszámolásának ügyében, a gyakorlatban ez nem valósult meg. Hozzátette, nemrég kapta kézhez azt a levelet, melyben megszünteti a hatóság a nyomozást a társaságok ügyében. Kettőnél nem történt bűncselekmény, egy kft. esetében pedig változott a tulajdoni jogviszony.

Rába Kálmán megyei közgyűlés képviselő úgy fogalmazott, hogy  a Jobbik felvállalta az úttörő szerepét a zsebszerződések ügyében. Emlékeztetett arra, hogy az országban a Jobbik javaslatára a megyében sikerült először a megyei közgyűlésben egy ideiglenes földvédelmi bizottságot létrehozni. Szerint elkeserítő és szomorú a kézhez kapott  határozat, melyből kitűnik, hogy nem tesznek érdemi lépéseket a zsebszerződések  ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!