Szombathely

2013.10.19. 10:53

Fehér bot napja

Minden évben, október 15-én tartják a fehér bot napját. Ezen alkalomból szombaton a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete tartott ünnepséget a szervezet klubjában.

Farkas Eszter

Október 15. a fehér bot napja. A nemzetközi nap célja a közvélemény figyelmének felhívása a vakok és a gyengén látók sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit, a társadalomba való teljesebb értékű beilleszkedésük útját. Hazánkban is sokféle rendezvény kapcsolódik a jeles naphoz. Szombathelyen szombaton a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete tartott ünnepséget a szervezet klubjában. A kis terem zsúfolásig megtelt. A résztvevőket Goda István elnök köszöntötte, aki ismertette a fehér bot történetét, valamint a vakok és gyengénlátok mindennapos problémáit, s az őket segítő eszközök szükségességét. Hozzátette: Szombathelyen mintegy 216 tagja van egyesületnek, s ebből 193-an vakok. Vas megye városaiban pedig 110 taggal rendelkezik a szervezet. A beszédeket követően verses, zenés műsorokat hallgathattak a vendégek, majd egy állófogadással és beszélgetéssel ért véget a program. A nap végén minden résztvevő kapott egy speciálisan a vakok és gyengénlátók számára kifejlesztett lázmérőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!