Vasi foci

2009.12.09. 15:42

Tavaszi hadjáratra készülnek a söptei labdarúgók

A tavalyi bajnokságban csak a pontlevonás miatt csúszott le a feljutásról a megyei III. osztály Nyugati-csoportjában szereplő söptei labdarúgó-csapat. Takács László együttese az idei szezonban a harmadik helyen tanyázik az őszi záráskor.

Pum András

Négy pontot vontak le a tavalyi szezonban a Söpte együttesétől játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt - pontosan ugyanennyi egység hibádzott a bajnoki cím megszerzéséhez... Az idei bajnokságban a dobogót tűzték ki célul a söpteiek, akik titkon azért bíznak bent, hogy ami tavaly nem sikerült, az megy majd az idei szezonban. Utoljára egyébként az 1993/94-es szezonban szerepeltek a megyei II-ben a söpteiek.

- Tavaly a pályán mi nyertük a bajnokságot, de ez sajnos mit sem ért - jelezte Takács László, a Söpte trénere. - A nyári átigazolási szezon meglehetősen mozgalmasan telt el, három-négy idősebb játékos abbahagyta a futballt, öten viszont érkeztek. Közülük egy fiú már sérülten jött, egy még túl fiatal, a másik három játékost azonban sikerült beépítenünk a csapatba - igaz nem is nagyon volt más lehetőségünk. Jómagam már hét éve edzem a csapatot, de ilyen sérüléshullámra, mint amilyen ősszel sújtott bennünk, bevallom, nem emlékszem. Minimum négy-öt játékos egyfolytában sérült volt, a 20-as keretünkből gyakran mindössze 12-13 futballista maradt. Így nem is nagyon maradt más választásom, mint hogy az új fiúkat behajítsam a mélyvízbe.

 

- Két olyan meccsünk is akadt, amire szívesen emlékszem vissza. A véleményem szerint roppant erős Herény ellen 2:1-re győztünk, míg a Vassurány elleni, ősi csatát 4:1-re nyertük - utóbbi különösen a preztízs miatt volt roppant fontos. Sajnos a vasasszonyfai meccs viszont nem úgy sikerült, ahogy terveztük: 1:0-ra kikaptunk, ráadásul örülhetünk is, hogy ennyival megúsztuk. Ugyanakkor sok olyan döntetlenszínezetű találkozónk volt, amelyet ha a magunk javára fordítunk, előbbre is állhatnánk. Leggyakrabban egyébként a Krepfl - Peresztegi, Varga T., Kovács A. - Nárai, Varga P., Udvardi, Virágh, Ábrahám - Szakály, Kovács Erik összetétélű csapatot szerepeltettem a meccseken. Közülük különösen elégedett vagyok Udvardi László, Kovács Erik, Peresztegi András, Kiss Bálint, Varga Tamás játékával. Külön említeném Szakály Pétert, aki 2001-ben, 30 évesen úgy igazolt hozzánk, hogy előtte soha nem játszott nagypályán - világéletében kispályázott. Az azóta eltelt időszakban több mint 250 góllal segítette a csapatot. Rendszeresen látogatom a többi csapat meccseit is, és a herényi valamint a vasasszonyfai együttes játéka ugyancsak elnyerte a tetszésemet. Mindkettő stílusos, jó csapat - és ezt nem csak azért gondolom így, mert előttünk állnak a tabellán.

- Bár csak a harmadik helyen tanyázunk, bízom egy jó tavaszi szereplésben - mondta az edző. - Tavaly ugyanis tavasszal 13 meccsünkből 12-öt megnyertünk, azaz okkal hiszem, hogy egy nagy tavaszi hadjárattal megtartjuk dobogós helyünket - de remélem, hogy akár még feljebb is lépünk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!