Vasi foci

2014.12.30. 09:07

Szilveszter Kupa 2014 Szombathely: a döntők napja

Az Arena Savariában rendezik a szombathelyi Szilveszter Kupa döntőit. Finálé este hatkor, az eredményeket folyamatosan frissítjük.

Török Tibor

A szombati nyitónap eseményei itt érhetőek el.

A második játéknap történései itt olvashatóak.

A harmadik nap összefoglalója itt nyílik.

Nyolcaddöntő, a legjobb 16 csapat összecsapásai - a győztesek jutnak tovább:

1. mérkőzés:  
Immowest - Young Boys 4-2 (2-0)
Gólszerző: Windisch, Horváth K. 2, Kopácsi S. illetve Nyári B., Czirók D.

2. mérkőzés:
Táplán SE  - Casablanca  2-5 (2-2)
Gólszerzők: Rajzinger, Borbás illetve Sipos N., Márkus G. 2, Németh B., Kiss K.

3. mérkőzés:
Petrovics Apartmanház  -  Söröskupak Kőszeg Autó 1-1 (0-0) - hetesekkel: 3-1
Gól: Sándor T. illetve Lintner

4. mérkőzés
Szombathelyi Építők - Mol Körmend  4-2 (3-0)
Gól: Józsi Z. 4 illetve Dedics A. 2

5. mérkőzés
Ker Számadó Kft - Fociszak 2-4 (1-2)
Gól: Török G., Sipos B. illetve Lakner B. 3, Mészáros B.

6.mérkőzés
Balogh Állvány Bunstift  - Vulcano Energia 3-2 (1-1)
Gólszerző: Horváth D., Kozmor Á., Imre J. illetve Hoós P., Dancsecs

7. mérkőzés
Jumbo Intertrans - Desperado Söröző Arborétum Sportcentrum 2-3 (1-2)
Gól: Kőrösi, Varga B. illetve Schreiner, Devecsery M., Ligeti R. 

8. mérkőzés:
Vegyes - Futer Kft. 0-6 (0-3)
Gól: Hanzl M. 2, Szabó L., , Manganelli A., Balikó T.

A délelőtti meccseken az Immowest esélyesként húzta be a találkozóját, a Casablanca legyőzte a Táplán SE-t. Nagy csatát hozott a Petrovics Apartmanház-Söröskupak összecsapás, a döntetlen jelzi a kiegyenlített erőviszonyokat, végül büntetők döntöttek. A Szombathelyi Építők rutinján megtört a Mol Körmend fiataljainak a lendülete, a Fociszak - ahogy a csoportmeccseken is - különösebb feltűnés nélkül nyert. A Balogh Állvány - Vulcano Energia elődöntőnek vagy döntőnek is beillett volna a csapatok erőssége alapján, azonban csak egyikül léphetett tovább. A Desperado Söröző (birkózók és barátai) újabb meglepetést szerezve kibrusztolták a győzelmet a Jumbo Intertrans ellen. Hatos Gábor ezen a találkozón nem szerepelt, de a szövetségi kapitány elengedte a tatai edzőtábortól, így elképzelhető, hogy hazaér a kora délutáni negyeddöntőre, ahol rutinos futballrókákkal kell összeakaszkodnia a változatlanul spártai formában játszó társulatnak.  A Futer a Rumra alapuló Vegyes csapatának nem sok esélyt hagyott, biztos hatossal hangolt a folytatásra.

A legjobb nyolc csapat mérkőzései - negyeddöntő:

1. mérkőzés:
Immowest - Balogh Állvány Buntsift 1-5 (0-3)
Gól: Horváth P. illetve Halmos M., Kozmor Á., Horváth P. 2, Imre J.
A jóval erősebb kerettel rendelkező, futsalosokkal is megerősített Balogh Állvány biztosan nyert a negyeddöntőig menetelő Immowest ellen.

Az Immowest kerete: Horváth Ádám, Horváth Kristóf, Mészáros Péter, Horváth Péter, Horváth Zoltán, Dalmi Attila, Kis Zoltán, Gombás Péter, Windisch Csaba, Kopácsi Sándor, Bíró István, Horváth Ádám.

2. mérkőzés
Casablanca - Petrovics Apartmanház 1-3 (0-1)
Gól: László D. illetve Savanyó, Szandi, Sándor T.
A nyolcaddöntőből hetesekkel továbblépő Petrovics Apartmanház legyőzte a masszív kerettel rendelkező Casablancát.

A Casablanca kerete: Nagy Gergő, Kiss Balázs, Sipos Norbert, Rácz Bence, Németh Balázs, Niksz Tamás, Kiss Kornél, László Dávid, Márkus Gábor, Tóth Milán, Balázs Ákos, Németh Bálint.

3. mérkőzés
Szombathelyi Építők - Fociszak 3-2 (2-1)
Gólszerző: Major Sz., Nagy N. 2 illetve Karda, Mészáros B.
Kiegyensúlyozott mérkőzést vívott a két csapat, mindkét oldalon jól teljesítettek a kapusok. A Szombathelyi Építők 20 másodperccel a vége előtt lőtte a döntő gólt.

A Fociszak kerete: Karda Gergő, Kondor Martin, Versegi Vajk, Polgár Bálint, Hajgató, Tamás Ádám, Polyák Máté, Janek Dávid, Lakner Bálint, Mészáros Bence, Polgár Milán.

4. mérkőzés
Desperado Söröző Arborétum Sportcentrum  - Futer Kft 1-4 (0-1)
Gól: Möslinger illetve Hanzl M., Manganelli A. 2, Pungor N.
A Desperado mentális turbómotorja, Hatos Gábor végül nem érkezett meg a mérkőzésre, így nem láthatta, hogy csapata ellen a tapasztalt Futer-játékosok rendkívül taktikusan futballoztak, sok passzal igyekeztek uralni a meccset. Kontrákból aztán be is találtak, a birkózók 2-0 után még felzárkóztak, de aztán legyűrte a őket a nagyobb rutin.

A Desperado csapata: Mester Bálint, Mester Tamás, Tóth Ferenc, Devecsery Mátyás, Sárközi Dániel, Németh Gábor, Ligeti Richárd, Möslinger Farkas, Hatos Gábor, Ligeti Dániel, Németh Tibor.


Öregfiúk elődöntők:

Falco II - Palace Póker 2-1 (0-1)
Gól: Vidóczi, Fazekas illetve Szatmári
A Palace szerzett vezetést, majd Vidóczi révén büntetőből egyenlített a Falco, aztán nem sokkal a vége előtt Fazekas átlövéssel alakította ki a végeredményt.

Öreg-Kupak Kőszeg Autó - Art Café 1-4 (1-2)
Gól: Tóth P. - öngól illetve Vígh F., Németh Z.

A Falco II. kerete: Rácz Péter, Jáger László, Kenyeri András, Kovács Zsolt, Lengyel Miklós, Fazekas Balázs, Vidóczi József, György Tibor, Héra Zsolt, Sákovits Péter, Desists Szilárd, Jáger Sándor.

A Palace Póker Club csapata: Neizer Péter, Palkovics Norbert, Kiricsi Dániel, Kelemen Győző, Várkony Győző, Catomió János, Nagy Krisztián, Szatmári Gyula, Steiner Zsolt.

A Falco I. Art Café kerete: Táncsics András, Táncsics Péter, Bánfalvi Attila, Jagodics Zoltán, Németh Zoltán, Hegyi László, Vígh Ferenc, Tóth László, Németh Richárd, Bausz Norbert, Tóth Péter

Az Öreg Kupak Kőszeg Autó kerete: Ipsits Szilárd, Bezdi István, Őry Gábor, Sántha Szilárd, Takács Jácint, Neisz Gábor, Korényi Rudolf, Molnár Tamás, Slankovics Oszkár, Németh Krisztián, Tompek Attila, Pónácz Balázs,


Elődöntők:

Balogh Állvány Buntsift - Futer Kft. 6-3 (5-1)
l Imre J. 2, Halmos M., Kozmor Á., Török R., Beke G. illetve Orosz, Hanzl, Győrvári
A lendületbe jött Balogh Állvány már az első percben vezetést szerzett, majd az előnyét fokozatosan növelve biztosan győzött.

Petrovics Apartmanház - Szombathelyi Építők 4-6 (4-3)
Gól:  Savanyó, Kiricsi D., Jakunovics, Szandi illetve Varga L., Józsi 3, Héra, Horváth M. - öngól
Nagy csatát hozott a két csapat mérkőzése, a kiegyenlített küzdelemben az egy góllal vezető Építők a meccs végén biztosította be a győzelmét a kitámadó ellenfelével szemben.

A Balogh Állvány kerete: Balikó Milán, Kratochwill Zoltán, Subicz Gábor, Hajmási Milán, Imre Balázs, Horváth Detre, Imre János, Horváth Péter, Török Richárd, Beke Gábor, Halmos Máté, Kozmor Ákos.

A Petrovics Apartmanház kerete: Petrovics János, Savanyó Gábor, Sándor Tamás, Pántos András, Gyurácz András, Szandi Gábor, Kiricsi Dániel, Hajós Attila, Németh Zoltán, Jakunovics Gábor, Horváth Márton.

A Szombathelyi Építők kerete: Táncsics András, Jáger László, Kovács Szabolcs, Molnár Csaba, Józsi Zoltán, Neizer Péter, Nagy Krisztián, Varga László, Major Szabolcs, Nagy Norbert, Héra Zsolt. 

A Futer Kft. kerete: Manganelli Zsolt, Manganelli Attila, Nagy Bálint, Hanzl Máté, Németh Gábor, Balikó Tamás, Csordás László, Győrvári Gábor, Orosz Norbert, Szabó Levente, Pungor Norbert, Sipos Gábor.


Bemutató mérkőzések:

Hírességek - Haladás Futsal 6-6
Önkormányzat - Vállalkozók 2-2

Öregfiúk bronzmeccs:

Palace Póker - Öreg Kupak Kőszeg Autó 6-0 (2-0)
Gól: Steiner Zs. 3, Kelemen Gy. 2, Nagy K.
A bronzmeccs az első félidejében még partiban volta Kőszeg az ellenfelével szemben, aztán a második játékrészben hamar eldöntötte a bronzérem sorsát a Palace Póker.




Szilveszter Kupa 2014 bronzmeccs: 

Futer Kft. - Petrovics Apartmanház 3-0 (1-0)
Gól: Csordás 2, Szabó L.
Pörgős meccset hozott az összecsapás, az első félidőben a Petrovics Apartmanháznak is voltak gólszerzési lehetőségei, de aztán a második  játékrészben a Futer ismét taktikusan játszott, így megszerezte a harmadik helyet.


Öregfiúk döntő
Falco II. -  Falco I. Art Café 3-6 (1-2)
Gól: Héra, Lengyel M. 2 illetve Németh R., Vígh F., Tóth P. 2
Gyakorlatilag Falco-házidöntőt (mindkét csapatot Horváth Levente a Király SZE trénere vezette edzőként - megvalósítva Karinthy örökbecsűjét)  hozott a finálé: az Art Café még Falco I. néven kezdte a küzdelmeket. A mérkőzésen az első félidő volt szoros, a második játékrészben az Art Café magabiztos előnyre tett szert, a Falco II. már csak kozmetikázni tudott az eredményen.

Szilveszter Kupa 2014 öregfiúk végeredmény:
1. Falco I. Art Café
2. Falco II.
3. Palace Póker
4. Öreg Kupak Kőszeg Autó

A Falco I. Art Café kerete: Táncsics András, Táncsics Péter, Bánfalvi Attila, Jagodics Zoltán, Németh Zoltán, Hegyi László, Vígh Ferenc, Tóth László, Németh Richárd, Bausz Norbert, Tóth Péter

Gólkirály: Vígh Ferenc (Falco I. Art Café)
Legjobb kapus: Táncsics András (Falco I. Art Café)
Legjobb mezőnyjátékos: Steiner Zsolt (Palace Póker)

Szilveszter Kupa 2014 döntő:

Balogh Állvány Buntstift - Szombathelyi Építők  7-3 (2-2)
Gólszerzők: Horváth P. 4, Hajmási M., Beke G., Halmos M. illetve Józsi Z. 2, Major
A döntőben a Szombathelyi Építők rendesen ráijesztett ellenfelére, két góllal elhúzott. A Balogh Állvány Bunstift gépezete ekkor még akadozott, ám még így is sikerült egyenlíteniük a szünetig. A fordulás után vezetést szerzett a Balogh Állvány, az Építőknek fel kellett adni a zárt védekezését, ami kedvezett ellenfelének, sorra jöttek az ekkor már pontos támadások. Végül Horváth Péter vezérletével (aki egyik gólját rabonás mozdulattal szerezte) a Bunstift biztosan nyerte meg a mérkőzést és egyben a Szilveszter Kupát is.

Szilveszter Kupa 2014 végeredmény:
1. Balogh Állvány Buntstift
2. Szombathelyi Építők
3. Futer Kft.
4. Petrovics Apartmanház

A Balogh Állvány kerete: Balikó Milán, Kratochwill Zoltán, Subicz Gábor, Hajmási Milán, Imre Balázs, Horváth Detre, Imre János, Horváth Péter, Török Richárd, Beke Gábor, Halmos Máté, Kozmor Ákos.

Gólkirály: Horváth Péter (Balogh Állvány Buntstift)
Legjobb kapus: Petrovics János (Petrovics Apartmanház)
Legjobb mezőnyjátékos:  Józsi Zoltán (Szombathelyi Építők)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!