Összegzés

2022.07.03. 20:00

Időközi önkormányzati választások, hatszázforintos parkolási díj Szombathelyen, migránssokkal teli furgon csapódott árokba - Ez történt

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Elsöprő kormánypárti győzelem a megyében - Sárváron volt országosan a legjobb szavazatarány

Sárváron aratta a legnagyobb arányú győzelmet a Fidesz–KDNP az időközi önkormányzati választásokon vasárnap, a kőszegi eredmény pedig a harmadik a sorban. Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője értékelte az eredményeket.

 

Hatszáz forintos parkolási díj, drágább önkormányzati szolgáltatások

Eldőlt: óránként 600 forintba kerül augusztus 1-jétől a parkolás díja Szombathely belvárosában, és a többi díjzónában is növelték a tartózkodás árát a baloldali képviselők.

 

Migránsokkal teli furgon csapódott árokba Náraiban

Szombaton egy lengyel rendszámú Volkswagen furgon haladt Nárai belterületén az osztrák határ irányába, amikor a jármű eddig ismeretlen okból letért az útról, majd a jobb oldali árokba hajtott, ahol az oldalára borulva állt meg. A helyiek elmondása szerint ezután minimum két tucatnyi migráns szállt ki a raktérből sietősen, majd a legtöbb ember a személyes holmijait hátra hagyva elfutott a helyszínről.

 

V. Németh Zsolt új pozícióban - Miniszterelnöki biztosként a magyar életmódért és nemzeti értékeink védelméért felel

A magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztosnak nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök V. Németh Zsolt Vas megyei országgyűlési képviselőt.

 

A Vas megyei munkahelyeken is életbe lépett a Kánikula-menetrend

A munkaadók kötelesek gondoskodni különösen a szabadban fizikai munkát végzők egészségének megóvásáról a tartós nagy melegben.

 

Csiki István Kőszegen, Németh Róbert Sárváron vette át megbízólevelét

Átvette megbízólevelét a Fidesz vasárnap megválasztott két új képviselője: Kőszegen Csiki István, Sárváron Németh Róbert. A választópolgároknak köszönet a bizalomért. Munkájukhoz sok sikert kívánok! - tájékoztatott közösségi oldalán Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője.

 

Szombathelyi Fő tér: mintha maximumra tekert radiátoron sétálnánk - videó, szavazás

Szerdán a déli órákban tettünk egy kört a szombathelyi Fő téren kezünkben egy infra hőmérővel, és lemértük az elénk kerülő dolgok felületének hőmérsékletét a nyári kánikulában.

 

Egészségügyi dolgozókat ismert el a szombathelyi önkormányzat a Semmelweis-nap alkalmából

A városháza házasságkötő termében megtartott ünnepségen a Kiemelkedő Egészségügyi Munkáért-díj első és második fokozatát és a Szombathely Egészségügyéért–díjat adományozták az egészségügyben dolgozóknak, valamint kihirdették a Pro Sanitate Savariae Életműdíj idei díjazottjait is – ők a Szent Márton Gálán vehetik át elismerésüket.

 

Kakaskodásból lett hatalmas baleset Büknél, egy ember kórházba került

Pénteken késő délelőtt egy traktor haladt Acsád felől Bük irányába a 8637-es úton, amikor mögé ért egy Skoda, majd harmadikként egy Citroen személyautó. A Citroen elkezdte előzni az előtte lassan haladó két járművet, majd ezután a Skoda is megelőzte a traktort, de a Skoda vezetője úgy gondolta, hogy előbb neki "kellett volna" előzni a Citroen előtt, így a Citroen után eredt, hogy "megbeszélje" ezt a sofőrrel. 

Bük határában azonban egy nagyobb balra ívelő kanyar után egy John Deere traktor nyírta az út melletti füvet, emiatt a Citroen lelassított, de a kanyarban későn vette ezt észre a nyomában lévő Skoda vezetője, ezért hogy ne ütközzön a Citroennek, jobbra rántotta a kormányt, amitől a jármű felhajtott az épp ott kezdődő szalagkorlátra, elszáguldott a Citroen mellett jobbról a szalagkorlát tetején, majd a John Deere traktor fűnyíró gémjének ütközött. A Skoda ezután a mély árokban egy fának csapódva állt meg.

 

Tulajdonosváltás a Szombathelyi Haladás futball klub többségi tulajdonosánál - fotók

A gazdasági stabilitás és az elkötelezett professzionális szakmai munka feltételeinek folyamatos biztosítása a cél a Szombathelyi Haladásnál, ezért tulajdonosváltásról döntöttek a futball klubot üzemeltető gazdasági társaság minősített többséget biztosító befolyással rendelkező tulajdonosánál, a Haladás Marketing Kft.-nél.

 

Öten sérültek meg egy szombathelyi balesetben

Péntekről szombatra virradóra egy Seat személyautó haladt Szombathelyen a Szelestey utcában a belváros irányába, amikor egy mellékútról a stop tábla ellenére egy Dacia hajtott ki. A Dacia Seat oldalának ütközött, amitől a Seat a járdára csapódott. A balesetben összesen öten sérültek meg, információink szerint a mentők mindenkit könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!