Bulivan

2010.02.06. 11:31

A Művészetek Palotájában lép fel Moór Bernadett

Február 15-én eddigi pályafutása egyik legjelentősebb koncertjét adja a hazai jazz-színtér egyik legjobb női előadója, Moór Bernadett. Az énekesnő Budapesten, a Művészetek Palotájában lép közönsége elé.

Gyuricza Ferenc

Moór Bernadett annak idején egy lánycsapat, a Kozsó által irányított Bestiák tagjaként vált ismertté, igaz, akkor még Bedhy művésznéven szerepelt. A főleg play-back fellépéseiről elhíresült együttes feloszlását követően hosszú ideig nem hallottunk róla, majd egy kiváló jazz-albummal tért vissza a zene világába.

- Nem foglalkoztat, hogy az emberek mit gondolnak a Bestiákban eltöltött éveimről - mondta az énekesnő. - A ’90-es évek egy ilyen korszak volt. Bevallom, nagyon hiányzott az élő zenélés, és tudom, hogy a közönséget nem túlzottan érdekli, de sokszor a körülmények nem tették lehetővé az élőben való fellépést. Éves szinten több mint 300 fellépésünk volt, olykor egy hétvége alkalmával hat-nyolc. Ezek 30 perces műsorok voltak. A lemezen mi énekeltünk, és ez volt a lényeg.

 

Moór Bernadett azt is elmondta, a play-back technika csak első látásra tűnik egyszerűnek, az is profizmust kívánt az előadótól. A Bestiák együttesre ma is szívesen emlékszik vissza, hiszen a munka során szoros baráti kapcsolatok szövődtek. Ma azonban már egy egészen más karrierre vágyik, s ezt a budapesti koncerten is bizonyítani szeretné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!