Hátba lőttek egy férfit Budapesten, meghalt

Életét veszítette az a 40 éves férfi, akit csütörtök délelőtt a VIII. kerületi Baross utcában lőttek hátba.

MTI

A férfi haláláról szóló MTI-információt megerősítette Pap Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese is.

A férfit egyelőre tisztázatlan körülmények között hátba lőtték - mondta korábban a sajtóügyeletes.

Az MTI-Sajtóadatbank összeállítása a 2009. évi magyarországi lőfegyveres támadásokról:

2009. január 7. - Csepelen a Széchenyi utcai Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában lelőtték az intézmény vezetőjét és az igazgatóhelyettest. Egy nappal később a rendőrség őrizetbe vette a tanintézmény gazdasági igazgatóját és biztonsági őrét, akiket az emberölés napján sikkasztás gyanúja miatt bocsátottak el az iskolából. A vizsgálat szerint a brutális kivégzést a biztonsági őr hajtotta végre.
   
2009. február 22. - Az éjjeli órákban feltehetően Molotov-koktéltól tűz ütött ki egy roma család házában a Pest megyei Tatárszentgyörgyön. A tűzből menekülő apát és ötéves kisfiát lelőtték, hatéves kislánya súlyos sérüléseket szenvedett.
   
2009. március 5. - Budapest XVI. kerületében, a Csipkés közben található egyik társasház lépcsőházában ismeretlen elkövető meglőtt egy ott lakó férfit. Az elkövetőt másnap elfogta a rendőrség, az ügy hátterében szerelmi háromszög állt.
   
2009. március 12. -
Budapesten két gázfegyveres férfi három szórakozóhelyen és egy élelmiszerboltban rabolt. Egy nappal később egyiküket elfogták, a másik önként feladta magát.

2009. március 21. - Budapesten, az Arany János utcai metróállomáson egy fegyveres férfi kirabolta az újságost. Személyi sérülés nem történt.
   
2009. április 16. - Szentendrén, a Berek utcában egy közelben lévő építkezés munkásaira adott le több lövést légpuskával egy idős férfi. A lövöldözés következtében egy munkás könnyebb hámsérülést szenvedett.
   
2009. május 2. - Családi vita során Szentesen egy apa légpuskával vetett véget a lánya és veje közti vitának. Arcon lőtte a férfit, aki súlyosan megsérült.
   
2009. május 15. - Budapest belvárosában egy kormányőr egy szabálytalanul parkoló majd az igazoltatás elől elmenekülő taxis után lőtt. A lövedék egy járókelő lábát találta el.
   
2009. július 30. - Egy 17 éves fiú véletlenül nyakon lőtt egy 13 év körüli gyermeket a Heves megyei Lőrinciben.
   
2009. szeptember 23. - Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ismeretlenek több lövést adtak le egy szirmabesenyői családi házra. A lövések közül egy lövedék behatolt a ház egyik szobájának ablakán, ahol két ember tartózkodott, de személyi sérülés nem történt. A sértett vállalkozót már többször megfenyegették telefonon életveszélyesen.
   
2009. szeptember 27. - Több lövést adtak le háza előtt egy férfira Pécsett, egy lövedék a hátsó felén találta el. A hazafelé tartó sértettre maroklőfegyverrel tüzeltek.
   
2009. október 30.
- Három lövéssel hátba lőttek egy férfi Újpesten egy tízemeletes bérház kapuja előtt. A tettes elmenekült, a meglőtt férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
   
2009. október 30. - Virradatkor többször rálőttek egy mezőőrre a Pest megyei Alsónémedi külterületén.
   
2009. november 4. - Gyerekek miatt kirobbant családi konfliktusban egy gázpisztoly is elsült a hajósi Tüzép-telepen, ahol a verekedés közben többen megsérültek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!