Kemény zene, igaz zene

2019.04.18. 14:43

A folk metal legjobbjai gyűlnek össze vasárnap

A TYR nemzetközi turnéjának hazai állomásán fellép a Dalriada és a holland Heidevolk is.

Ötzenekaros folk metal-bulira készülhet a fővárosi Barba Negra közönsége.

„Hel” címmel jelent meg a Feröer-szigetekről származó viking metalos TYR új stúdióalbuma. A csapat első lemeze már a Dalriadából kivált Rieckmann Tadeusz dobossal készült. A lemez különlegességét fokozza, hogy igen hosszú idő telt el a legutóbbi anyag óta: a csapat Valkyrja című anyaga még 2013 őszén jelent meg. A magyar vonatkozást erősíti, hogy 2018 augusztusa óta Vörös Attila gitározik a TYR koncertjein, és ugyan még nem lett hivatalosan a zenekar negyedik tagja, lényegében már annak számít.

Tyr

Az új lemezt a zenekar európai körútra vitte, a turnénak pedig vasárnap budapesti állomása is lesz a Barba Negrában.

A TYR társaságában érkezik a pagan/folk metal vonalas holland Heidevolk: ez az együtes a Vuur van Verzet (Fire Of Resistance) című nagysikerű, hatodik lemezét hozza el hozzánk.

Külön büszkeséggel töltheti el a hazai közönséget, hogy a TYR turnéjának vendége a Dalriada lesz: a soproni zenekar épp első nemzetközi „nagyturnéján” vesz részt.

Dalriada

„Nagy örömmel, és büszkeséggel hozzuk nyilvánosságra az idei évünk legfontosabb történését, az első alapos, komoly Európa- turnét, amin részt veszünk, és amelyet a Heidevolk, és TYR zenekarok társaságában fogunk lebonyolítani. A három hetes, tíz országot érintő kanyar keretein belül 22 bulit fogunk adni, közte olyan fesztiválokkal, mint a Durbuy Rock, és a Ragnarok Fest. A budapesti állomáson természetesen minden kedves Barátunkra számítunk!” – mondta Ficzek András, a Dalriada énekes-gitárosa a turnéról.

A Barba Negrában tartandó buli felhozatalát a TYR-tag Heri Joensen másik zenekara, a Surma, illetve a nagybányai illetőségű Dirty Shirt teszi teljessé. Az így ötzenekarossá váló est pontos menetrendje a következő:

Kapunyitás: 18:00

Dirty Shirt: 18:20

Surma: 19:20

DALRIADA: 20:15

HEIDEVOLK: 21:40

TYR: 23:05

Borítókép: a Tyr együttes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában