Vádemelés

2023.01.27. 12:11

Internetes szexszolgáltatás után megzsarolta ügyfeleit a fiatal nő a szomszédos vármegyében

Internetes szexszolgáltatás után megzsarolta ügyfeleit a fiatal nő, zsarolás miatt indult ellene büntetőeljárás.

zaol.hu

Forrás: Shutterstock

A történtek miatt nyomozás folyik, ennek során a kanizsai járási ügyészség a 24 éves gyöngyösi nő és segítője letartóztatását indítványozta, aminek a nyomozási bíró helyt adott. Az eddig megállapított tényekről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást - írja a zaol.hu.

Az alapos gyanú szerint a fiatal gyöngyösi nő 2022. augusztus 12-én egy internetes oldalon szexuális tartalmú hirdetést adott fel, amire jelentkezett egy murakeresztúri férfi. Megállapodásuk szerint ötezer forintot utalt át a nőnek, hogy videohívás során előtte levetkőzzön. Miután ez megtörtént, a nő több fenyegető üzenetet küldött ügyfelének, és kilátásba helyezte, hogy ha nem fizet neki, akkor az élettársa tudomására hozza a történteket. A férfi ennek hatására két hét alatt 162 ezer forintot utalt át.

A gyöngyösi nő hasonló módon járt el máskor is. Egy másik internetes oldalon 2022. november 3-án szexuális tartalmú hirdetést adott fel, amire egy tiszaalpári férfi jelentkezett és 10 ezer forintot utalt át azért, hogy a nő videohívásban előtte levetkőzzön. Erre végül nem került sor, ezért a férfi visszakérte a pénzét, ám ekkor a nő fenyegető üzeneteket küldött neki, kilátásba helyezte, ha nem kap további pénzt, akkor pedofília miatt feljelenti a rendőrségen, illetve a facebookon közzéteszi a történteket. Ügyfele ennek hatására 34 500 forintot utalt át számára. A pénz fogadásához a nő élettársának 19 éves testvére bocsátotta rendelkezésére a bankszámláját. A felvett pénzből a közreműködéséért alkalmanként 1000 - 2000 forintot kapott. 

Mindezeken túl alappal feltételezhető, hogy megélhetésüket 2022. március és december között hasonló bűncselekmények elkövetéséből biztosították, ugyanis legális jövedelemmel nem rendelkeztek. A nőt jelenleg zsarolással, társát pénzmosással gyanúsítják. Ennek volt előzménye, hiszen a nőt a Pápai Járásbíróság a napokban jogerőre emelkedett büntetővégzésével hasonló módon elkövetett kétrendbeli zsarolás miatt 2 év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év 6 hónapra felfüggesztette. 

Az ügyészi indítvány szerint a letartóztatás, a legsúlyosabb kényszerintézkedés elengedhetetlen, mert enyhébb intézkedés, a bűnügyi felügyelet - amit a védelem proponált -, nem érné el célját tekintettel az elektronikus elkövetésre is. A nyomozási bíró egy hónapra rendelte el a gyöngyösi nő és társa letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában