szeretet

2018.02.14. 13:09

Valentin-napot tartottak a Bercsényi Miklós Általános Iskolában

Valentin-nap alkalmából a szeretet került a középpontba a szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskolában.

Vas Népe

Játékos feladatok, azok jutalmazásaként könyvajándékok, zsibvásár, és hangosbemondó segítségével beolvasott üzenetek színesítették a szerdai tanítást. Érezhetően jó hangulat uralkodott, nagyon sok vidám diákkal találkozhattunk a folyosókon.

Fotók: Bercsényi Iskola

- A tanév során végig arra törekedtünk, hogy a Bercsényi diákjai sok-sok élménnyel gazdagodva hagyják el a nap végén az iskolát. Azt szeretnénk elérni, hogy öröm legyen a tanulás, és ennek érdekében olyan programok szervezését tűztük ki célul, amelyeken a diákok utat engedhetnek a kreativitásuknak. Ebbe a sorba illeszkedik a Valentin-napi rendezvényünk is, ahol diákjaink változatos módon fejezhették ki a társaik, vagy tanáraik iránti szeretetüket – mondta el Beke Eszter igazgatónő.

A diákok az előre elkészített üzeneteiket a hangosbemondón keresztül a tanórák első és utolsó öt percében, valamint a szünetekben hallgathatták meg. Voltak közöttük jókívánságok, dalkérések, és tanárokhoz fűzött kedves megjegyzések is. Nagy sikere volt a zsibvásárnak, ahol a gyerekek a már nem használt portékáikat adhatták el. Elmondható, hogy a rövidebb-hosszabb ideig tartó alkudozások végén az eladók és a vevők is minden esetben boldogan távozhattak.

A nagyszünetben könyvajándékozás is volt, egybekötve a Valentin-napot a szintén ma esedékes Nemzetközi Könyvajándékozó Nappal.

A regények egytől-egyig elnyerték a diákok tetszését, az iskola könyvtárosa jó érzékkel választotta ki a mai fiatalok körében népszerű alkotásokat.

Fotók: Bercsényi Iskola

Hermann Löns német író szavait idézve: „Aki egy jó könyvet ajándékoz, az többet ad, mintha pénzt, kenyeret és munkát adna; az békét, barátságot és boldogságot is ad.” Az idézet pedig a jól sikerült, szeretettel teli nap összefoglalásaként is szolgálhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában