díjátadó

2018.03.22. 21:28

Így írják be magukat a lányok a közéletbe Szombathelyen

A Fiatal Nők a Közéletben 2018 nemzetközi pályázat (YWPA) klubszintű díjait csütörtökön adta át a Zonta Club Szombathely.

Merklin Tímea

Tóth Laura, Darics Georgina és Szabó Dorka sárga Zonta-rózsával az oladi díjátadón Fotó: Nagy Jácint

Az ünnepélynek a SZSZSZC Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája biztosított helyet, ahonnan a pályázatok is érkeztek. Pallósiné dr. Toldi Márta elnök a Zonta Club tevékenységét mutatta be, amely a világ 66 országában 30 ezer taggal működik, Pócz Gáborné értékelte az angol nyelven beadott pályamunkákat. A klub célja, hogy aktivizálják a fiatal lányokat a közösségért végzett munkára. Köszönetet mondtak Mészáros Rékának, az iskola kapcsolattartó tanárnőjének.

Tóth Laura, Darics Georgina és Szabó Dorka sárga Zonta-rózsával az oladi díjátadón Fotó: Nagy Jácint

- A családanyák helyzetéről és a nők elleni erőszakról írtam. Szomorú, hogy az anyák reggeltől estig dolgoznak, és nincs idejük magukkal és a gyerekeikkel foglalkozni. Azt nem tudom, hogy mit tehetünk az erőszak ellen, de azt igen, hogy sokat tehetünk az erőszak elszenvedőiért – mondta a díj átvételekor az első helyezett Darics Georgina, aki a legkomplexebb anyagot adta be. Jelenleg fodrásznak tanul, de tanár szeretne lenni.

 

Tóth Laura az iskolán belüli vezető szerepről írt, alátámasztva tapasztalataival. Ő diákönkormányzati elnökként városi szervező munkákban is részt vett. Kozmetikusnak tanul, szeretne saját üzletet, és további szakmákat elsajátítani. Szabó Dorka most ápoló szakos, de pszichológus kíván lenni, és íróként is ki akarja próbálni magát. Szereti a különböző országok kultúráját, a nyelveket, szeret külföldiekkel beszélgetni a hasonlóságokról és különbségekről. Mindkét lány második helyezést nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában