Sokféle műfajban

2018.04.15. 08:00

Bizonyították: világtalanul is lehet kiemelkedő eredményt elérni

A Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének tagjai április 7-én Székesfehérvárra utaztak. Az ottani Első Lions Club szervezte a VAGYOK-ot, a Vakok és Gyengénlátók Országos Kulturális találkozóját.

Kopcsándiné Zsuzsa

Együtt a csapat. Bősze György, a VGYVE elnöke is elkísérte a fellépőket. Hátul Zsámboki Árpád a Savaria Lions Club képviseletében Fotó: Kopcsándi Gyula

 

Együtt a csapat. Bősze György, a VGYVE elnöke is elkísérte a fellépőket. Hátul Zsámboki Árpád a Savaria Lions Club képviseletében Fotó: Kopcsándi Gyula

A vasi egyesületet hat tagja képviselte a seregszemlén. Horváth József újrahasznosított termékével egy új kategóriát nyitott. Kertészné Vargyas Réka gyöngyfűzése is a kiállítás része volt. Nagy meglepetést szerzett Vass Józsefné Vera grafikája. Vera egy jobb agyféltekés rajztanfolyamon sajátította el a technikát, és szerette meg a rajzolást. Kopcsándi Gyula négy fotóval indult az idén is, két képét kiemelte a zsűri, mint különösen magas tudást képviselő alkotást. Méltatták a képek dinamikáját, az egyenes és ferde vonalak harmóniáját. Nagy Lászlóné Marika egy verses mesét vitt a rendezvényre. A zsűri elmondta, hogy különösen nehéz műfajt választott, hisz úgy kell mesélni, hogy közben a rímekre is oda kell figyelni. Fekete Ferencné Terike a saját versét mondta el: Szeretlek kedvesem. A zsűritől nagy elismerést kapott az, ahogyan bánni tudott a hangjával. Elmondták, hogy Terike ritka tehetséggel megáldott ember, ugyanis ritka, hogy valaki a saját versét olyan átéléssel, odaadással tudja tolmácsolni, mint ahogy ezt ő tette. A VAGYOK-ra eljutást a Savaria Lions Club biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában