Program

2018.04.17. 14:43

Boldoggá avatják Brenner Jánost az Emlékmű-dombon

Brenner-portré leleplezés, ünnepi szentmise és külön erre az alkalomra írt zenemű bemutatása is szerepel a Brenner János boldoggá avatásának programjai között.

Pósfai Péter

Az Emlékmű-domb lesz az egyik helyszíne a boldoggá avatási ceremóniának Fotó: Szendi Péter

Összeállt az események sora a május 1-jei boldoggá avatási ceremóniára, amelynek főhelyszíne az Emlékmű-domb lesz. Az ismertető szerint dr. Székely János megyéspüspök fogja kérni Angelo Amato bíborostól, a Szentek Ügyei Kongregációjának prefektusától Brenner János boldoggá avatását, majd Rupert József SchP ismerteti életútját. Azt követően a bíboros-prefektus felolvassa a boldoggáavatási dekrétumot, majd leleplezik Brenner János vértanú, áldozópap portréját. Közben felcsendül dr. Pem Lászlótól az Exsultatio – Boldog Brenner János tiszteletére írott zeneműve. Brenner József nagyprépost, a vértanú öccse hozza majd testvére ereklyéit az oltár mellé. A tervek szerint a hívek a Gloriával folytatják az ünneplést, aztán az evangélium felolvasása következik. Dr. Erdő Péter bíboros prímás szentbeszéde után az ünneplő közönség hitvallásával, majd a hívek könyörgésével folytatódik a szertartás magyar, német, szlovén, horvát és lovári nyelveken, majd az eucharisztia liturgiája bevezetéseként felhangzik az erre az alkalomra írt himnusz.

Az Emlékmű-domb lesz az egyik helyszíne a boldoggá avatási ceremóniának Fotó: Szendi Péter

A hívek a szentáldozás szertartása után Angelo Amato bíboros gondolatait hallgathatják meg. A program szerint dr. Székely János megyéspüspök az egyházmegye nevében köszönetét fejezi ki a Szentatya képviselőjének, hogy a boldogok sorába iktatta Brenner Jánost. A záróáldás után végül himnuszokkal zárul a mise.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában