felavatták

2018.08.16. 07:00

Majdnem ezer járművel több parkolhat a szombathelyi gyár előtt

Elkészült a Schaeffler Savaria (korábban LUK Savaria) Kft. 950 személygépjármű és 12 autóbusz befogadására alkalmas parkolója. A 35 ezer négyzetméteres létesítményt szerda délután avatták fel.

SZMK

Dr. Puskás Tivadar és Szigeti Tibor a parkolóavatón

Fotó: http://szombathely.hu/Cseh Gábor

Dr. Puskás Tivadar polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy a város közlekedésének fontos tényezője a parkolás, ami a megye legnagyobb foglalkoztatója előtt, az Ipari úton korábban komoly gondot jelentett. A parkoló kialakításával azonban a probléma megoldódott. A polgármester szólt arról is, hogy előrehaladott tárgyalások folynak a Puskás Tivadar utca kivezetéséről az elkerülő útig. Ha ez megvalósul, jelentős forgalmi tehertől mentesül az Ipari út.

Dr. Puskás Tivadar és Szigeti Tibor a parkolóavatón
Fotó: http://szombathely.hu/Cseh Gábor

Szigeti Tibor, a nagyvállalat ügyvezetője elmondta: a gyár fejlődése folytatódik. Szeretnék, ha az új parkoló is megtelne, azaz tovább bővítik a létszámot. Jelenleg több mint 3500 munkavállalójuk van, ez a beruházás is azt mutatja, hogy hosszú távra terveznek. A parkolóhoz kapcsolódóan gyalogátkelőhely készült, amelyre lámparendszer is felhívja az autósok figyelmét. A helyszínen most több napon át egy hatalmas, felmatricázott autó áll, amely nemcsak az új parkoló elkészültét mutatja, hanem a cég nevének megváltozására is felhívja a figyelmet. Ez a jármű egyébként a Savaria karneválon is látható lesz majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában