kettejüknek adományozták

2018.08.22. 11:30

Művészek az ötvenéves Sárvár új díszpolgárai

A városünnep alkalmából két új díszpolgári címet is adományozott Sárvár önkormányzatának képviselő-testülete. Gaál Tamás szobrászművésznek és Rozmán Lajos klarinétművésznek az elismeréseket a Sárvár várossá avatásának 50. évfordulója alkalmából megtartott ünnepi ülésen adta át Kondora István polgármester.

Pajor András

Rozmán Lajos klarinétművész, Kondora István polgármester és Gaál Tamás szobrászművész

Fotó: Pajor András

Díszpolgári címet adományozott Gaál Tamás Munkácsy Mihály-díjas szobrászművésznek, érdemes művésznek a szobrászművészet területén több mint három évtizeden át kifejtett, nemzetközileg is elismert kiemelkedő művészeti tevékenységéért Sárvár önkormányzata. A képviselő-testület a közterületi vizuális kultúra népszerűsítésével Sárvár és Magyarország jó hírnevének öregbítése érdekében végzett művészi, oktatói munkássága elismeréseként adományozta számára a díszpolgári címet. A kitüntetett művész arról szólt, hogy Sárváron alakult ki művészi indíttatása, amelyet a nemrég elhunyt Németh Mihály szobrász is segített pályafutása során. Gaál Tamásnak a közelmúltban két jelentős köztéri alkotását is a nemrég felújított Hild parkban helyezték el. A művész szerint a Sylvester-szobor és az Országzászló is megtalálta helyét a téren.

Rozmán Lajos klarinétművész, Kondora István polgármester és Gaál Tamás szobrászművész
Fotó: Pajor András

Sárvár másik új díszpolgára Rozmán Lajos Liszt Ferenc-díjas klarinétművész, kar mester. A sárvári születésű zeneművésznek több mint két évtizeden át kifejtett, Sárvár és Magyarország jó hírnevének öregbítése érdekében végzett előadóművészi, oktatói munkásságáért, a zenei kultúra területén elért hazai és nemzetközi sikerei elismeréseként adományozta a címet a képviselő-testület. Az előadóművész az ünnepségen hangszerével is megköszönte az elismerést. A Sárvárról nemzetközi zenei karriert befutó művész számára ma is inspiráló hatással van szülővárosa – mondta Rozmán Lajos klarinétművész.

A város két új díszpolgárának megválasztásával összesen már 13 személy Sárvárért végzett tevékenységét ismerte el a település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában