Koraszülött gyerekek gyűltek össze

2018.09.10. 07:00

Hetedszer volt PICnik nap Herényben

Szombaton megtelt élettel a Herényiek Háza udvara. 7. alkalommal tartották meg a családi PICnik nap, a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány és a szombathelyi Perinatális Intenzív Centrum szervezésében.

Lakosi Gabriella

bátrabbak az állatokkal is ismerkedhettek a herényi pikniken Fotó: Szendi Péter

Volt lovasprogram, kézműves foglalkozás, arcfestés, játszóház. A rendezvény díszvendége pedig idén: a Szamóca Színház volt.

Az ötletgazdáktól megtudtuk, azért hozták létre ezt a rendezvényt, hogy legyen egy hely, ahol minden évben összegyűlhetnek azok a koraszülött gyerekek, és szüleik, akik akár hónapokon át együtt voltak a kórház PIC osztályán. A nővéreknek is öröm újra látni azokat a gyerekeket, akik életéért küzdöttek, mikor még sokszor az egy kilót sem érte el a súlyuk. Az együtt töltött napok ugyanis nagyon összekovácsolnak mindenkit, ilyenkor közösen örülnek és közösen aggódnak a babákért. Egy ilyen élmény után mindig öröm a viszontlátás.

bátrabbak az állatokkal is ismerkedhettek a herényi pikniken
Fotó: Szendi Péter

A kicsik, pedig ahogy telik az idő, már nem is olyan aprócskák, szaladgálva nevettek, vidáman játszottak egymással. A legtöbben visszajárnak, így évről évre bővül a létszám, lassan a program kinövi a Herényiek Házát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában