ünnep

2019.07.08. 11:30

Horvát napon mulattak

Élettel, tánccal és zenével telt meg a Fő térre kihelyezett sátor szombat délután. A környék horvát közössége ünnepelt a városban.

Lakosi Gabriella

A Szombathelyi Horvátok Egyesülete és a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat már tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Szombathelyi Horvát Napot.

A rendezvény horvát nyelvű szentmisével kezdődött a Székesegyházban. A misét dr. Vlado Košić, Sisak (Sziszek) megyés püspöke és dr. Székely János szombathelyi megyés püspök celebrálta. A misén közreműködött a kőszegi Zora énekkar és tamburások.

A program a Fő téren folytatódott, kulturális műsorokkal. Színpadra lépett Sisak városából a Lipe énekegyüttes, a Mate Meršić Miloradić szombathelyi Horvát Óvoda és Iskola növendékei, a szentpéterfai Gradišće Kulturális Egyesület tánccsoportja, a Djurdjice vegyes kar, és a Guslice tamburazenekar is.

 

A kulturális műsor után zenés táncház kezdődött, ebben közreműködött a szentpéterfai Pinka Band.

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere megnyitó beszédében örömének adott hangot: a horvát közösséggel mindig nagyon jó kapcsolatot ápolhatott a szombathelyi önkormányzat, ennek eredménye pedig, hogy hamarosan megnyílik a horvát tannyelvű gimnázium is a városban. Erre a közös eredményre mindenki büszkén tekinthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában