Programtipp

2019.07.10. 07:00

Kőszegi nyár: várszínház, piknik, muzsika

Mozgalmas a kőszegi nyár. Cél, hogy az ide érkezők még több attrakcióval találkozzanak. A programokról és az újdonságokról a Csónakázó-tó partján zajlott tegnap sajtóbeszélgetés.

Tóth Kata

Bakos György a fúvósok programjait ismertette

Fotó: Ohr Tibor

A vendégek szeretik Kőszeget: a kereskedelmi szálláshelyeken 2018-ban 25, 2019 első negyedévében további 16 százalékkal nőtt a városban eltöltött vendégéjszakák száma – számolt be Győrffy Gábor turisztikai menedzser.

A Kőszegi Várszínházban ez a premier hete: megkezdődtek a saját nagyszínpadi bemutató, a Csoportterápia – mjúzikelkámedi előadásai.

Bakos György a fúvósok programjait ismertette
Fotó: Ohr Tibor

A kőszegi fúvósok hagyományos premiernapi ünnepi koncerttel készülnek: július 11-én, csütörtökön este a városháza előtt térzene köszönti a bemutatót – Bakos György zenekarvezető sorolta a zenekar további nyári programjait. Beszélt a július 20-ai Hétforrás piknikről is, amelynek az egyik meglepetése a

Kőszegi Vonósok koncertje lesz a hegyen. A főtéri zenés esték harmadik éve kínál könnyed nyáresti muzsikát. A nemzetközi Bartók-fesztivál két koncertje kínál csemegét mindjárt az első hétvégén.

A Csónakázó-tó és környéke újdonságai: a tavon nemsokára újra lehet vízibiciklizni és csónakázni. Az alpannonia projektben ezenkívül vízi élményházat, strandröplabdapályát alakítanak ki a parton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában