épület

2019.08.23. 11:30

Új piacot kap Körmend – Bemutatták a létesítmény látványtervét

Bemutatták annak a 476 négyzetméter alapterületű épületnek a látványtervét, amelyet a Bástya utcában alakítanak ki: termelői piacnak és vásárcsarnoknak.

Markó Petra

Bebes István a látványtervvel, mellette dr. Szabó Barna Fotó: JT

Az épület bejárata előtt rendezvénytér készül, lesznek parkolók, kerékpártárolók, bent pedig fix és időszaki standok, körben zárható üzletek, mindez mintegy 130 millió forintból – tájékoztatott a helyszínen Bebes István, Körmend polgármestere. Mint mondta: a piac nagyon népszerű a helyi és környékbeli lakosok körében, ezért is döntöttek a fejlesztése mellett.

A beruházást pályázati forrás teszi lehetővé, de jelentős önerő is szükséges. A tervezéskor figyeltek arra, hogy megújuló energiaforrásokkal lássák el az épületet és akadálymentes legyen.

Bebes István a látványtervvel, mellette dr. Szabó Barna Fotó: JT

Dr. Szabó Barna, a Társadalmi és Ifjúsági Ügyek Bizottságának tagja hangsúlyozta: a fejlesztés az egész várost szolgálja és hosszú távon hasznos. További forrásokra is pályázott a város, hogy a Bástya és IV. Béla király utca között körforgalom épülhessen és a környező utak megújulhassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában