apró hősök

2019.11.17. 07:00

Tudta, hogy ma van a koraszülöttek világnapja?

A Koraszülöttek Közhasznú Egyesület először 2012-ben ünnepelte meg a Koraszülöttek Világnapját Magyarországon.

vaol.hu

Fotó: © Unger Tamás

A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet egy olyan problémára, amely a világon 10 újszülöttből egyet érint.

Fontos, hogy egyre több ember legyen tisztában azzal, mit jelent, ha egy baba koraszülött. Egy korababa a 24. terhességi hét után és a 37. terhességi hét előtt született csecsemő, végtagjai kifejlődtek, a problémák nagy részét a belső szervek fejlődési elmaradása okozza.

A koránszülés a tévhitekkel ellentétben nem csak káros szenvedélyt folytató terhes kismamáknál következik be, bizonyos hatások következtében egészségesen élő nőknél is bekövetkezhet. Koraszülés során a csecsemőnek és bizonyos esetekben az édesanyának is különleges orvosi ellátásra van szüksége.

Cikkünkben mi is szeretnénk felhívni a figyelmet a koraszülött kis hősökre és pár érdekes adatot megosztani Olvasóinkkal. Ezért Szita Szilviához, a „Zseboroszlán” Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány életre hívójához és Dr. Grasselly Magdolna, a Markusovszky kórház Perinatális Intenzív Centruma részlegvezető főorvosához fordultunk.

Lapozza Ön is végig kis kártyáinkat, hogy többet tudjon meg a koraszülöttekről!

 

Képek forrása: pixabay, getyyimages, Zseboroszlán hivatalos facebook oldala

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában