Két, igazoltan koronavírusos beteg fekszik a Markusovszky kórházban, egyikük lélegeztetőgépen van

Erről is beszélt dr. Nemény András szombathelyi polgármester pénteken délben a Markusovszky kórház előtt, ahol 2 ezer speciális FFP2-es maszkot adott át dr. Káldy Zoltán orvosigazgatónak.

Vas Népe

Fotó: VN

Dr. Nemény András polgármester és dr. László Győző alpolgármester a kórháznál elmondták: összesen 4 ezer darab FFP2-es védőmaszkot tudtak vásárolni. Ez a speciális maszk, ami 4-6 órán keresztül használható, jelenleg hiánycikk, olyannyira, hogy amíg a szállítmány a szombathelyi kórházig ért, dupla árat kínáltak a szállítónak. Ahogy a polgármester mondta, csak gyorsaságuk és jó kapcsolataik révén sikerült beszerezniük belőle ennyit. A 4 ezer védőmaszkból 2 ezret a Markusovszky kórháznak adtak, 2 ezer darabot pedig a szombathelyi egészségügyi alapellátásban részt vevők kapnak majd.

Szombathely polgármestere arról is beszámolt, hogy a megyei védelmi bizottság tagjaként tájékozódott, és megtudta, hogy két koronavírussal fertőzött beteg fekszik a Markusovszky kórházban: egyikük jó általános állapotban, a másik viszont lélegeztetőgépen van. Dr. Nemény András azt is mondta, hogy a fertőzött kórházi dolgozóval – aki információink szerint hatósági házi karanténban van – kapcsolatba került kollégák tesztje negatív lett. Elmondta: a Markusovszky kórházban 20 ember van megfigyelés alatt, Szombathelyen pedig a péntek reggeli adatok szerint 62-en kényszerültek hatósági házi karanténba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában