Körbenéztünk Szombathelyen: mostanra alábbhagyott a vásárlási láz

Több alapvető élelmiszerből hiány van a boltokban, ahogyan vásárlókból sincs dömping, mostanra láthatóan alábbhagyott a vásárlási láz.

Budai Dávid

Balogh János, a Weöres Sándor Színház színésze több napra vásárolt

Fotó: Szendi Péter

Nincs világvége-hangulat a boltokban – legalábbis szombaton délelőtt, amikor tettünk egy kört a városban, nem volt –, de bizonyos termékek esetében jócskán lerabolt vagy teljesen kifosztott polcokkal azért továbbra is találkozhattunk. Mindegyik élelmiszerüzletben, ahol jártunk, a tejtermékek (túró, tejföl, joghurt), a száraztészták, a rizs, a liszt, a konzervek, az élesztő és természetesen a vécépapír voltak azok a termékek, amikből komoly készlethiány volt.

Balogh János, a Weöres Sándor Színház színésze több napra vásárolt
Fotó: Szendi Péter

A forgalom mintha mindenhol elmaradt volna egy szokásos szombat délelőttől, láthatóan alábbhagyott a vásárlási láz, a többség otthon maradt, de továbbra is akadnak, akik párosával vagy családostul járnak boltba. Ami még szembetűnő volt, hogy határozottan több volt a maszkos vásárló, mint egy héttel ezelőtt. Az üzletekben feliratokkal próbálják a vásárlók figyelmét felhívni a fokozottabb higiéniai előírások betartására, így a zacskók használatára, a sorban a kellő távolság megtartásában pedig mindenhol ragasztószalagos jelölések segítenek. Volt olyan üzlet, ahol plexifal védi a pénztárosokat.

Szájmaszkban vásárolt be Balogh János, a Weöres Sándor Színház színésze is. Mint elmondta, igyekszik mindent megvenni, amire az elkövetkező napokban szükségük lehet, étolajat nem kapott, de minden más tételt kipipálhatott a vásárlólistáján – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában