Mire számítsanak az ingázók – A Vas Népe kérdésére válaszolt az operatív törzs

Ma délelőtt is megtartotta napi tájékoztatóját az operatív törzs. Mivel az országos tisztifőorvos csütörtöki határozata komoly vitát váltott ki az ingázók között, ezért feltettük kérdéseinket az operatív törzsnek.

Vas Népe

Az ingázás lehetősége továbbra is biztosított, de szigorúbb feltételekkel

Fotó: Unger Tamás

Az országos tisztifőorvos határozata kötelezi a külföldről Magyarország területére belépő magyar állampolgárokat, hogy a Magyarország területére történő belépéskor vessék alá magukat egészségügyi vizsgálatnak, melynek eredményétől függően különböző típusú karanténba kerülnek.

Mire számítsanak az Ausztriába ingázó, dolgozó magyarok? Milyen vizsgálat vár rájuk? Karanténba kerülnek? Biztosított lesz-e a munkába járásuk? – kérdeztük az operatív törzs sajtótájékoztatóján.

- A magyar rendőrség továbbra is ellátja a határforgalom ellenőrzési feladatokat, mind a szlovén, szlovák, mind pedig osztrák viszonylatban. A határforgalom ellenőrzéssel összefüggésben az országos mentőszolgálat munkatársai egészségügyi szűrésnek vetik alá a határátlépést kívánó személyeket. Amennyiben betegségre utaló tényt állapítanak meg, ők hatósági házi karanténba kerülnek – hangzott a válasz a sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában