Negatív lett a koronavírus- tesztje dr. Kecskés Lászlónak

Mondta el dr. Kecskés László, az egészségügyi szakmai bizottság elnöke, a Markusovszky-kórház egyik vezető főorvosa.

Tömböly Ágnes

Dr. Kecskés László visszautasította a vádakat

Fotó: Cseh Gábor

Az elmúlt hetekben az Ungár Péter országgyűlési képviselő (LMP) érdekeltségébe tartozó online portál többször írt arról, hogy dr. Kecskés Laszló néhány hete Ausztriában járt és az utazása után dolgozott, nem vonult karanténba. Legutóbb például annak kapcsán írtak erről, amikor kiderült, hogy van egy beteg a szombathelyi kórházban, aki más betegség miatt került be, de közben kiderült, hogy fertőzött.

A Markusovszky-kórház vezető főorvosa ma a portálnak helyreigazítási kérelmet küldött el, amelyben az írta: „Március 07-11. között voltam Ausztria Salzburg tartományában. Abban az időben Ausztria nem volt „tiltólistán”, hazatérésem idejében semminemű határkontroll nem volt életben.” A főorvos hozzátette: „Semmi sem indokolta, hogy egészségesen ne lássam el osztályvezető főorvosi munkámat, ilyen korlátozó intézkedés, javaslat hazatérésemkor nem volt érvényben.”

Dr. Kecskés László visszautasította a vádakat
Fotó: Cseh Gábor

Dr. Kecskés László kiemelte azt is: „A kórház intenzív osztályán ellátott koronavírus fertőzött beteget nem ismerem, így vele semminemű kapcsolatban nem álltam, sőt még az intenzív osztályon sem jártam hetek óta.”

A képviselő végül hangsúlyozta: „Számomra sem az orvosi, sem a képviselői munka nem anyagi szükség, hanem a hivatásomból fakadó, emberközpontú kötelezettség, akár saját magam kismértékű veszélyeztetettségének az árán is.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában