Szombathelyen a buszon is kötelező lesz a maszk – Újabb változások a hosszú hétvégére

A múlt hétvégére érvényes kijárási korlátozásokhoz képest május 1., péntek 0 órától május 3., vasárnap 24 óráig az alábbi változásokról, szigorításokról döntött dr. Nemény András polgármester.

VN

A hosszú hétvégén ismét kötelező lesz a védőmaszk viselése a boltokban, bevásárlóközpontokban, üzletekben és más, az ügyfélforgalom számára nyitva álló helyiségekben, feltéve, hogy az a szolgáltatás jellegével nem összeegyeztethetetlen. Maszkot vagy más, az orr és a száj eltakarására alkalmas textilt kell viselni a tömegközlekedési eszközökön is, valamint a közösségi gyülekezési célú helyszíneken, buszmegállókban, sorban állásra kijelölt helyeken.

Általános érvénnyel nem írja elő a polgármester a védőmaszk viselését a közparkokban, a Fő téren, a Sportligetben és a Csónakázótónál, valamint annak szigetén. Közterületen egyénileg sportolni kizárólag egyedül, egymástól 10 méteres távolságban lehet; lezárják a városligeti és a Sugár úti pályát. Minden további, múlt héten bejelentett szigorítás a hosszú hétvégére is érvényes lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában