Koronavírus: Arcvédő pajzsok, üres őrségi szálláshelyek

Ha lemaradt volna a szerdai koronavírussal kapcsolatos híreinkről, most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: pixabay.com

Pajzsokkal segítenek Szombathelyen

Akár napi negyven darabot is le tudnak gyártani a szakképzési centrum munkatársai azokból a saját fejlesztésű arcvédő pajzsokból, amelyekből most hatvanat a kórháznak ajándékoztak.

Országos tesztelést indítanak a hazai orvosi egyetemek – Vasban a PTE végzi majd

Reprezentatív minta alapján, több tízezer fő bevonásával átfogó országos szűrővizsgálatba kezd május 1-jétől a Semmelweis Egyetem vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző. Részletes írásunkból az is kiderül, hogy melyik megyében melyik egyetem végzi majd a szűrővizsgálatokat, erről ITT olvashat.

A vasi borospincéket sem kíméli a koronavírus-járvány

Elmaradó bérleti díjakat és töredékére visszaeső megrendeléseket hozott magával a járvány, ezért a Szőlőtermelők és Borértékesítők Szövetkezete a borkimérésében és a házhoz szállításban bízhat csak. A koronavírus-járvány nemcsak a vendéglátást, de azok kiszolgálóit, így a borosgazdákat is érzékenyen érinti. Láng Józseffel, a Szőlőtermelők és Borértékesítők Szövetkezetének elnökével beszélgettünk. A teljes cikket ITT olvashatja.

Üresek az őrségi szálláshelyek – Utánajártunk, kit hogyan érint a járványhelyzet

A járvány miatt gyerekcsoportok nélkül telik a tavasz az Őrség egyik legforgalmasabb ifjúsági szállásán. Elmaradnak Őrimagyarósdon az erdei iskolák. Márciusban nem nyitott ki Szalafőn a Pityerszeri szabadtéri falumúzeum sem, zárva maradt a kézműves bolt is. A márciustól novemberig tartó turisztikai szezon az Őrségben sok családnak jelenti a megélhetést. Utánajártunk, kit hogyan érint a járványhelyzet.

Körmendi óvónők új szerepben – Fertőtlenítettek, és online küldtek feladatokat a kicsiknek

A koronavírus miatt bezártak az óvodák és a bölcsődék Körmenden még március közepén, csak egy helyen biztosítottak ügyeletet a városban. A lehetőséggel nem sokan éltek, a szülők többsége otthon tartotta a kicsiket, ennek ellenére a munka nem állt le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában